🇷🇺 European Broadcasting Union schorst Russische omroepen.

🇷🇺 European Broadcasting Union schorst Russische omroepen.

Net na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne trokken de Russische omroepen VGTRK, Channel One & radiohuis Ostankino zich terug uit de EBU.

Deze week heeft de European Broadcasting Union haar Russische aangesloten omroepen nu ook geschorst uit de organisatie.

VGTRK, Channel One en Radio Ostankino zijn nu allemaal geschorst uit de European Broadcasting Union, na een unaniem besluit van het Uitvoerend Comité eerder deze week. De bevestiging van het besluit is naar alle omroepen die lid zijn van de EBU gestuurd met de volgende mededeling:

Namens het Uitvoerend Comité wil ik u informeren over het besluit dat de raad gisteren heeft genomen over drie Russische leden van de EBU (VGTRK, Channel One en Radio Ostankino). Op basis van de maatregelen die de Uitvoerende Raad heeft genomen tijdens de laatste vergadering op 7 april, toen de schorsingsprocedure startte, heeft de Raad unaniem besloten om de drie Russische leden van de EBU onmiddellijk voor onbepaalde tijd te schorsen, wat de Raad van Bestuur regelmatig zal evalueren.

De EBU verbood Rusland om deel te nemen aan Eurovisie 2022, na oproepen van talloze omroepen om dit te doen na de Russische inval in Oekraïne. In reactie daarop verklaarden Channel One, VGTRK en Radio Dom Ostankino dat ze zich terugtrekken uit de EBU. Nu zijn ze dus ook formeel geschorst.

Channel One was sinds 1995 lid van de EBU, VGTRK sinds 1993 en Radio Dom Ostankino sinds 1996. Hun vertrek uit de EBU zou betekenen dat ze niet langer kunnen deelnemen aan de Eurovision Family of Events of toegang hebben tot content zoals sport evenementen, nieuws en muziekprogrammering.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.