The Road to Eurovision Young Musicians [4].

Komende zaterdag vindt er in Keulen het 18e Eurovision Young Musicians plaats. Het Eurovisiesongfestival voor jonge muzikanten die elke twee jaar plaats vindt. Elf muzikanten strijden voor de eer en wij van Eurosonglang stellen ze aan u voor. Vandaag de kandidaten uit Duitsland en San Marino.

Duitsland

Net zoals twee jaar geleden is ook dit jaar de Duitse stad Keulen de gaststad voor Eurovision Young Musicians. Het gastland zal vertegenwoordigt worden door Raul Maria Dignola. Al van toen hij klein was speelt Raul muziek, op zijn zesde speelde hij al een lied van Otello in de gelijknamige opera. Sinds zijn zevende speelt Raul ook hoorn, waar hij komende zaterdag ook mee zal aantreden in Keulen. In 2009 won Raul de “Jugend Musiziert” competitie en tot 2015 heeft hij de titel niet meer afgestaan. Hij kreeg hiervoor ook de titel van best opkomende hoornartiest. Duitsland neemt sinds 1982 deel aan Eurovision Young Musicians een heeft deze editie zelfs kunnen winnen. Ook de editie van 1996 werd door Duitsland gewonnen.

San Marino

Het kleine San Marino zal deze editie vertegenwoordigt worden door de jonge cellist Francesco Stefanelli. De 17-jarige San Marinees speelt sinds zijn zevende cello en studeerde af aan de ‘Lettimi’ Institute of Higher Education in Rimini (Italië). In 2015, het jaar dat hij afstudeerde kreeg hij ook de prijs voor beste jonge cellist (-20 jaar) in Italië. Dit jaar kreeg hij ook nog de prijs “Yamaha Music Foundation of Europe”. Het is de eerste keer dat het kleine San Marino deelneemt aan Eurovision Young Musicians. Italië, het enige en aanverwante land van San Marino heeft wel al vier maal deelgenomen aan het festival. De laatste deelname van Italië was in 2004.

Morgen: De presentatoren
Foto: EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.