Ontdek ons najaar!

Vandaag stonden er veel tranende kinderen en ouders aan menig Belgische schoolpoort omdat het de eerste september is en de scholen terug open gaan. Maar in de wereld van het Eurovisiesongfestival betekent één september ook de dag dat het nieuwe seizoen begint. Vanaf vandaag tot half maart 2017 mogen omroepen uit heel Europa én Australië hun kandidaat en nummer kiezen voor het komende Eurovisiesongfestival in Oekraïne. België en Nederland hebben voor deze editie al bevestigd dat ze zullen deelnemen. In België is het dit jaar de beurt aan de Franstalige omroep RTBF om een kandidaat te kiezen en naar goede gewoonte mogen we waarschijnlijk de kandidaat verwachten uit The Voice. De AVROTROS uit Nederland is ook zijn zoektocht gestart naar de opvolger voor Douwe Bob. Afwachten dus wat het de komende maanden allemaal zal geven dus.
Wij van Eurosongland zullen de komende maanden een tandje bijsteken om u, de lezer op de hoogte te houden van het reilen en zeilen rond het Eurovisiesongfestival en het Junior Eurovisiesongfestival. Maar naast het nieuws heet van de naald staat Eurosongland er ook voor bekend om wekelijks enkele rubrieken op de lezer los te laten. Een overzicht van de najaarsrubrieken:
* Cover thursday (nieuw vanaf 08/09)
Het internet staat vol met artiesten of bijna artiesten die bekende liedjes coveren. Elke donderdag tonen we de beste covers in Cover thursday op onze Twitter– en Facebookpagina.
* Rondje Europa (terug vanaf 10/09)
De succesvolste rubriek van het afgelopen seizoen was Rondje Europa. In deze rubriek kwam er elke week een ander land aanbod waarvan de geschiedenis op het Eurovisiesongfestival werd belicht. Rondje Europa zal voortaan elke zaterdag ipv woensdag online komen.
* De Pareltjes (terug vanaf 11/09)
Het archief van het Eurovisiesongfestival blijft onuitputtelijk. En daarom duiken we elke zondag opnieuw het archief in opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. De Pareltjes is één van de sterkhouders van Eurosongland en kende al drie seizoen. Afgelopen zomer kende de reeks zelfs een spin-off op onze Facebookpagina. De Pareltjes seizoen 04 start op zondag 11 september boordevol goede nummers.
* De geschiedenis van Junior (nieuw vanaf 02/11)
Het junior Eurovisiesongfestival krijgt traditiegetrouw de volledig aandacht bij Eurosongland. Onze plannen hieromtrent worden later bekend gemaakt maar we kunnen al een tipje van de sluier lichten want in de maand november starten we met een nieuwe reeks over het Junior Eurovisiesongfestival namelijk de geschiedenis van Junior. In deze rubriek belichten we het volledige parcour die het Junior Eurovisiesongfestival in die 14 jaar heeft afgelegd.
* Liveblog (terug)
Vanaf vandaag is het nieuwe seizoen van het Eurovisiesongfestival geopend en daarmee ook onze Liveblog. Wanneer er een nationale finale gehouden wordt zal ook onze Liveblog open gaan. Zo hebt u steeds een handig overzicht van wat er in de verschillende shows aan het gebeuren is.
* Jaaroverzicht 2016 (terug vanaf 07/12)
In de maand december blikken we vier woensdagen terug op het afgelopen eurovisie-jaar op onze eigen manier. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.