The Road to Eurovision Young Musicians [5].

Morgenavond is het zover want dan vindt er in Keulen er de 18de editie van Eurovision Young Musicians plaats. Elf landen strijden voor winst maar helaas geen Belgische of Nederlandse kandidaat. Het programma zal morgenavond gepresenteerd worden door een duo: Daniel Hope en Tamina Kallert.
Daniel Hope is een violist uit het Verenigd Koninkrijk en onlangs nog uitgeroepen als beste in de wereld door de krant The Observer. Al meer dan 25 jaar speelt hij viool over heel Europa en won vorig jaar zelfs de Europese cultuurprijs voor muziek. Hij speelt in verschillende orkesten en is muzikaal directeur van de Zurich Chamber Orchestra. Begin dit jaar kwam zijn tiende album uit “My Tribute to Yehudi Menuhin”, een eerbetoon aan aan Hope’s mentor.
Tamina Kallert is een Duitse televisiepresentatoren bij WDR, een regionale omroep in Duitsland. Ze presenteerde op de zender onder meer ‘Lollo Rosso’ en ‘Wunderschoen’. Ook zij heeft een muzikale achtergrond. Haar grootvader was een zeer invloedrijke vioolleraar en leerde ook haar kleindochter viool spelen. Met haar vader, die tevens ook vioolleraar is speelde samen mee in verschillende orkesten. Tamina’s dochter leert momenteel ook voor viool.
Morgen mogen beide het 18de Eurovision Young Musicians presenteren.

Morgen: onze laatste ‘The Road to Eurovision Young Musicians’ met een vooruitblik op de show.
Foto: WDR

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.