The Life After [11]: Eric Saade.

Populair was de inzending van Eric Saade in 2011 alvast wel. In Düsseldorf werd Zweden knap 3de met het liedje Popular.

Zijn songfestivalinzending kon op veel bijval rekenen in een groot deel van de deelnemende landen en wist ook te scoren in Australië, Japan en Nieuw – Zeeland. Het bereikte in Zweden zelfs dubbel platina. Saade Vol. 1 was het 2de studio album die Eric op de markt bracht, het album scoorde zeer goed in Zweden (nummer 1 in de charts) en ook in Noorwegen en Finland werd het album ook goed onthaald. 
Still loving it, Hearts in the Air en Popular waren de singles die het best wisten te scoren. Het won ook een  Scandipop Award in 2011 voor beste mannelijke album.
Eric ging op tournee met de show “Made of Pop” Concert, 24 concerten in Zweden en 1 in Frankrijk. Hij trad ook op voor de Zweedse Koninklijke familie.
Op 30 november 2011 kwam dan Saade Vol. 2 uit, het vervolg op zijn 2de studio album. Omdat er zoveel liedjes waren om uit te brengen werden ze verdeeld over 2 albums. Hotter than fire was de enige single die goed wist te scoren.
In 2012 was Saade terug genomineerd voor een paar Scandipop Awards, beste mannelijke zanger, beste album, beste remix. Hij won er uiteindelijk 2.
Pop Explosion Concert 2012 was de tour die hij in Zweden deed en ook bracht Eric een nieuwe single uit Imagine, een duet met de Noorse zangeres Tone Damli. Miss Unknown en Marching (In the Name of Love) waren de singles die uitkwamen als voorbode voor zijn nieuwe album. 
Tijdens het songfestival van 2013 in Malmö was Eric co-host in the greenroom, een opdracht die hem redelijk nerveus maakte blijkbaar. Hij was ook degene die Petra Mede een Milf noemde.
Forgive me kende zijn release in de zomer van 2013 en kende een groot succes in het noorden van Europa. Coming home, Boomerang en Forgive me werden als single uitgebracht. 2014 werd voor Eric een sabbat jaar en hij wou zich concentreren op zijn deelname aan Melodifestivalen 2015.
Met Sting nam Saade deel aan de halve finales en wist zich te plaatsen voor de finale. In die finale moest hij zich echter tevreden stellen met een 5de plaats. De winnaar werd trouwens Måns Zelmerlöw met Heroes.
Er kwam nog een tournee “Stripped live tour” door Zweden in 2015 en ook nog een nieuwe single Girl From SwedenMomenteel is het een beetje stil rond Eric Saade, maar naar alle waarschijnlijkheid komt er dit jaar nog een nieuw album op de markt. Een nieuwe single is alvast een feit, Wide awake is een samenwerking met Gustaf Norén.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.