Straks: Allocation Draw.

Vandaag wordt het voor de eerste keer spannend in Eurosongland want rond 11u15 start in Stockholm de loting van de halve finales. Nog voor deze gebeurtenis zal de stad wenen officieel de organisatie van het Eurovisiesongfestival overdragen aan de stad Stockholm. Naast de loting van de have finales krijgen we ook het logo van het 61ste Eurovisiesongfestival en tagline te zien.
Voor het blockvoting tegen te gaan in de halve finales worden alle landen die deelnemen aan de halve finales onderverdeeld in potten met uitzondering van Israël want dat land treedt aan in de tweede halve finale. 

De potindeling:

Pot 1: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië, Slovenië


Pot 2: Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Noorwegen

Pot 3: Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland
Pot 4: Australië, België, Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Nederland
Pot 5: Ierland, Litouwen, Malta, Polen, San Marino, Tsjechië
Pot 6: Hongarije, Moldavië, Oostenrijk, Roemenië, Zwitserland
België zit in pot 4 met o.a. Nederland en Australië. De helft van elke pot gaat naar de eerste halve finale en de andere helft naar de tweede halve finale. In de eerste halve finale zullen er 18 landen aantreden, in de tweede halve finale 19 landen. Naast de loting weten ook de Big5 landen in welke halve finale ze zullen stemmen met uitzondering van Duitsland want die stemmen al mee in de tweede halve finale.
De loting start om 11u15 en is live te volgen via eurovision.tv, SVT en onze Liveblog vanaf 11u. De presentatie is in handen van Alexandra Pascalidou en Jovan Radomir.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.