De Pareltjes (58)

Vandaag keren we in “De Pareltjes” terug naar het Eurovisiesongfestival van 2007. Helsinki, de Finse hoofdstad werd de gaststad voor het 52ste Eurovisiesongfestival.  De show werd gepresenteerd door Jaana Pelkonen en Mikko Leppilampi. Het festival ging door in  het  Hartwall Areena. Er namen 42 landen deel aan deze editie. Tsjechië, Georgië, Servië en Montenegro debuteerden op dit festival. Oostenrijk en Hongarije kwamen na één jaar terug naar het festival. En enkel Monaco had geen zin in een nieuwe deelname.
De parel van deze week gaat over de Georgische inzending. De Georgische omroep GPB koos in 2007 de kandidaat intern. De keuze vial op Sopho Chalvasj. Voor het nummer werd er een beroep gedaan op een nationale finale met vijf liedjes. “My Story” won overtuigend met 60%. In Helsinki werd de inzending omgedoopt naar “Visionary Dream”.
Op het Eurovisiesongfestival in 2007 moest Georgië aantreden in de halve finale op 10 mei
2007. Sopho wist bij de beste tien te geraken en mocht zo door naar de finale op zaterdag 12 mei 2007. Na de puntentelling bleek dat Sopho op een 12de plaats te zijn geëindigd met een totaal van 97 punten. Litouwen gaven de Georgische inzending de volle twaalf punten. België gaf de eerste Georgische inzending zes punten en Nederland drie punten.

Volgende week een pareltje uit 1958.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.