🇨🇾 Silia Kapsis voor Cyprus naar Malmö.

🇨🇾 Silia Kapsis voor Cyprus naar Malmö.

De Cypriotische omroep CyBC liet vandaag weten dat ze een artiest hebben gevonden voor het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden. Hun keuze viel op Silia Kapsis.

Silia Kapsis is een Grieks-Cypriotische popzangeres en is 16 jaar oud. Naast zingen is Silia ook volop bezig met acteren en presenteert ze verschillende Nickelodeon programma’s in Australië. Dit komt omdat ze geboren is in Sydney, Australië. Vorig jaar kwam haar debuutsingle Who Am I? uit. Later volgden nog No Boys Allowed en Disco Dancer dit jaar. Haar volgend lied zal dus de Cypriotische inzending zijn voor het Eurovisiesongfestival in Malmö.

De Cypriotische openbare omroep CyBC heeft haar plannen voor het Eurovisiesongfestival 2024 onverhoopt moeten aanpassen. Het oorspronkelijke plan was namelijk om een heuse voorronde te organiseren. Via de talentenjacht Fame Story zou de Cypriotische inzending gekozen worden maar daar stak de Griekse omroep ERT een stokje voor. Zij dienden klacht in bij de EBU omdat de wedstrijd volledig op Grieks grondgebied zou verlopen. CyBC besloot om het besluit van de EBU niet aftewachten en een interne selectie te organiseren voor het Eurovisiesongfestival 2024.

Silia is de tweede artiest die we kennen voor het Eurovisiesongfestival 2024. Eerder raakte al bekend dat Mustii België zal vertegenwoordigen op het festival in Malmö. Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 7 mei, donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei vanuit Malmö, Zweden.

Cyprus op het Eurovisiesongfestival.

Cyprus debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1981. Hun beste resultaat op het festival was in 2018 toen Eleni Foureira tweede werd met Fuego.

📷: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.