🇧🇪 Mustii voor ons land naar Malmö.

🇧🇪 Mustii voor ons land naar Malmö.

België stuurt dit jaar de zanger Mustii naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Dat maakte de RTBF vandaag bekend en hiermee kennen we de allereerste artiest voor 2024.

Mustii, artiestennaam van Thomas Mustin is 32 jaar en is afkomstig uit Brussel en mag beschouwd worden als een manusje-van-alles. Zo is hij naast zanger ook acteur en is hij jurylid van Drag Race Belgique.

In Vlaanderen is hij een nobele onbekende maar in Wallonië geniet hij toch enige aanzien. Ondertussen heeft hij al twee albums uitgebracht. Zijn eerste album, 21st Century Boy kon een vijfde plaats halen in de hitlijsten. Vorig jaar kwam zijn tweede album, It’s Happening Now uit.

Eén van zijn liedjes is Blind, dat uitkwam in 2019.

Mustii reageert bij de RTBF op zijn interne selectie:

Het is iets surrealistisch voor mij, maar tegelijkertijd is het een uitdaging die ik wil aangaan. De reden dat ik voor de zang heb gekozen, is juist om dingen zo intens mogelijk te beleven en ik geloof dat alle ingrediënten verenigd zijn op het Eurovisie Songfestival, dus het wordt een geweldige ervaring!

Voor de Belgische inzending is het nog even wachten. Pas in februari zullen de RTBF en Mustii hun lied voor Malmö bekend maken.

Mustii is dus de allereerste artiest die we kennen voor het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het festival vindt plaats op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei.

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

📷: WAUW – RTBF

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.