Dit is Mustii, onze kandidaat voor Malmö.

Dit is Mustii, onze kandidaat voor Malmö.

Redelijk onverwacht maakte de Waalse openbare omroep RTBF deze middag bekend dat Mustii ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

Voor de Vlamingen is hij een redelijke onbekende en daarom leek het ons eens fijn om hem wat beter te leren kennen.

  • Thomas Mustin, artiestennaam: Mustii
  • 32 jaar
  • Brussel
  • Zanger, acteur en presentator

Acteur

Thomas Mustin studeerde in 2012 af aan de hogeschool in Louvain-la-Neuve in de theaterstudies. Zijn allereerste rol was voor de serie A tort ou à raison dat te zien was op La Une. De bekendste rol die Mustin op zijn CV heeft staan is die van Kevin Fischer in de serie La trêve, ook te bekijken bij VRT en nu nog steeds te bekijken via Netflix. Ook in de series Unité 42 en Shakespeares Hamlet was hij te zien. Verder speelde Thomas Mustin ook nog mee in verschillende theaterproducties in Wallonië en in Frankrijk.

In 2019 viel hij in de prijzen tijdens de Magrittes, de Waalse tegenhanger van de Ensors. Hij werd de meest beloftevolle acteur toen.

Mustii was dit jaar ook één van de juryleden tijdens de wedstrijd Drag Race Belgique bij de RTBF.

Zanger

Dat Thomas Mustin niet stil kan zitten bewijst ook zijn zangcarrière. In 2014 tekende hij zijn eerste platencontract bij Black Gizah Record. Helaas was de eerste single The Golden Age geen hoogvlieger. Twee jaar later, in 2016 kwam The Darkest Night uit.

Hiermee kende hij meer succes. Zo trad hij in 2016 op verschillende festivals en in het Brussels Koninklijk Circus. Tijdens de D6bels Music Awards kreeg hij de prijs voor de meest beloftevolle artiest.

Twee jaar later kwam zijn eerste album uit, 21 Century Boy kende het meeste succes in 2018. Zowel het album als de single werden een hit in Franstalig België.

Vorig jaar kwam zijn tweede album uit. It’s Happening Now was de titel en kreeg ook aandacht in Vlaanderen.

Eurovisiesongfestival

De Waalse openbare omroep RTBF trok onlangs aan de mouw van Mustii om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Een nieuwe stap in zijn carrière. Met welk lied Mustii zal aantreden is op dit moment nog niet bekend. De première staat gepland in de loop van februari, binnen een half jaar dus.

📷: RTBF

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.