🇳🇱 Nederland neemt deel aan het junior Eurovisiesongfestival 2024.

🇳🇱 Nederland neemt deel aan het junior Eurovisiesongfestival 2024.

Zopas werden Sep & Jasmijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het junior Eurovisiesongfestival in Nice, Frankrijk. AVROTROS kijkt al vooruit en laat weten dat ze ook in 2024 gaan deelnemen aan de wedstrijd.

Net na de finale van junior Songfestival werden de inschrijvingen geopend voor het nieuwe seizoen in 2024. De artiesten die willen deelnemen moeten de leeftijd hebben tussen 9 en 14 jaar (niet ouder dan 14 in november 2024). Ze moeten een video opsturen naar de omroep waarin ze zichzelf voorstellen en een lied zingen. Inschrijven kan tot 31 januari 2024.

Hierna gaat een jury aan de slag met alle ingestuurde video’s en de jury hoopt hiermee klaar te zijn tegen 15 februari. Tegen die dag moeten alle geselecteerde kandidaten een uitnodiging hebben ontvangen voor de volgende fase van de selectie.

Nederland op het junior Eurovisiesongfestival.

Nederland is het enige land dat aan elk junior Eurovisiesongfestival heeft deelgenomen. In 2009 kon Ralf Mackenbach de wedstrijd winnen met het lied Click Clack. Twee jaar later, in 2011 werd Rachel tweede met Teenager. Het slechtste resultaat werd in 2021 behaald, toen werd Ayana laatste.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.