🇵🇱 Maja Krzyżewska met “I Just Need A Friend” naar Nice.

🇵🇱 Maja Krzyżewska met “I Just Need A Friend” naar Nice.

De Poolse openbare omroep TVP hield deze namiddag de finale van Szansa na Sukces: Eurowizja Junior 2023. Vijf kandidaten konden zich plaatsen voor de finale.

De finale van Szansa na Sukces bestond uit twee delen. In het eerste deel brachten de vijf kandidaten een cover en publiek en jury mochten hun favorieten aanduiden. Daria Barycka, Konrad Smuga en Grzegorz Urban zetelden in de vakjury. In de tweede ronde brachten de superfinalisten (Leon en Maja) hun lied voor het junior Eurovisiesongfestival en het publiek mocht de winnaar selecteren. Het publiek ging voor Maja Krzyżewska met het lied I Just Need A Friend.

Resultaten Szansa na Sukces: Eurowizja Junior 2023

Superfinale
  • Maja KrzyżewskaI Just Need A Friend
  • Leon OlekI Just Need A Friend
Eerste deel van de wedstrijd
  1. Leon Olek (12)
  2. Maja Krzyżewska (08)
  3. Daria MalickaG (07)
  4. Filip Robak (05)
  5. Gracjana Górka (04)

De Poolse inzending I Just Need A Friend is geschreven en gecomponeerd door Patryk Kumór, Dominik Buczkowski-Wojtaszek en Carla Fernandez. Met deze inzending kennen we het 3e lied voor het junior Eurovisiesongfestival. Eerder dit weekend raakte al de Albanese en de Nederlandse inzending bekend.

Polen op het junior Eurovisiesongfestival.

Polen debuteerde op het allereerste junior Eurovisiesongfestival in 2003. Na twee jaar, en tweemaal op de laatste plaats te zijn geëindigd trok de omroep zich terug. Pas in 2019 maakte Polen zijn comeback en won sindsdien tweemaal de wedstrijd. In 2018 met Roksana Węgiel en haar nummer Anyone I Want to Be en een jaar later met Superhero, gezongen door Viki Gabor.

📷: TVP

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.