🇸🇰 Rádio_FM zendt Eurovisiesongfestival 2024 uit.

🇸🇰 Rádio_FM zendt Eurovisiesongfestival 2024 uit.

De openbare omroep van Slowakije, RTVS ondergaat momenteel een moeilijke tijd met de wissel in de directietop en de invloed van de regering op de omroep. Toch is er een beetje positief nieuws te melden vanuit het land.

Slowakije doet al sinds 2013 niet meer mee aan het festival maar toch zendt de openbare omroep de wedstrijd uit. Helaas niet op televisie maar Rádio_FM zal opnieuw alle uitzendingen uitzenden op hun kanaal. De radiozender focust op een jonger publiek met alternatieve muziek en het uitzenden van verschillende muziekfestivals. De afgelopen jaren hoort daar ook het Eurovisiesongfestival bij.

RTVS stuurt geen ploeg naar het Eurovisiesongfestival in Malmö en zal het commentaar voorzien vanuit hun studio’s in Bratislava. Het commentaar wordt voorzien van Daniel Baláž, Lucia Haverlík, Pavol Hubinák en Juraj Malíček.

Slowakije maakte zijn debuut in 1994 op het Eurovisiesongfestival maar kon nooit succesvol zijn. In 1996 behaalde het land zijn beste resultaat namelijk een 18e plaats met Marcel Palonder. Hij zong toen Kým nás más. De laatste keer dat we Slowakije op het Eurovisiesongfestival zagen was in 2012.

📷 Omslagfoto EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.