🇸🇰 RTVS maakt geen comeback op Eurovisiesongfestival in 2025.

🇸🇰 RTVS maakt geen comeback op Eurovisiesongfestival in 2025.

Helaas hebben verschillende Europese openbare omroepen last van bezuinigingen opgelegd door hun lokale overheid. Ook de Slowaakse openbare omroep RTVS krijgt een nieuwe bezuinigingsronde te verwerken.

Hierdoor zal RTVS geen comeback overwegen op het Eurovisiesongfestival in 2025, dat verklaarde alvast een woordvoerder van de omroep aan ta3.

“Vanwege de verlaagde bijdrage uit de staatsbegroting voor RTVS, waarover eind 2023 al werd besloten, zal RTVS ook in de komende jaren niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De deelname van Slowaakse artiest gaat gepaard met hoge financiële kosten, waarvoor RTVS niet over voldoende middelen beschikt.”

Vorig jaar kondigde de EBU een wijziging aan in het financieringsmodel van het Eurovisiesongfestival. Hierdoor overwoog RTVS om een comeback te maken op het Eurovisiesongfestival maar die ijdele hoop wordt nu dus de kop ingedrukt.

Slowakije nam voor het laatst deel aan het Eurovisiesongfestival in 2012 toen Max Jason Mai laatste eindigde in de tweede halve finale met zijn lied Don’t Close Your Eyes. Het land scoorde nooit echt hoog op het festival. Hun beste resultaat was een 18e plaats in 1996.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.