OGAE Tweedaagse: Wat is OGAE?

Vanaf maandag staat Eurosongland volledig in het teken van het 61ste Eurovisiesongfestival in Stockholm. Het weekend ervoor is er traditie getrouw het OGAE-Weekend.  Vandaag stellen wij OGAE aan u voor en morgen brengen wij de resultaten van de OGAE Poll 2016.

Wat is OGAE?

OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision) is een vereniging van mensen die fan zijn van het Eurovisiesongfestival. De vereniging dateert al van 1981 en is ontstaan in Finland. Geleidelijk aan is OGAE de grootste vereniging van eurosongfans ter wereld geworden. Elk land die ooit een inzending heeft gepresenteerd op het festival mag een eigen OGAE-club oprichten. Per land is er één toegestaan. Voor mensen die fan zijn van het festival en hun land heeft nog nooit deelgenomen aan het festival is er een speciale afdeling van de vereniging met als naam “Rest of the world”. 
OGAE telt zo’n 42 afdelingen. 40 van hen hebben een volledige status als vereniging gekregen. Enkel OGAE Wit-Rusland en Tsjechië zijn nog aan het proefdraaien.

Waarvoor OGAE?

OGAE staat voornamelijk in voor de ticketverkoop van het Eurovisiesongfestival onder de fans. Als lid kan je aan een goedkoper tarief een ticket kopen voor één van de shows. Verder organiseert OGAE ook in de gaststad van het Eurovisiesongfestival de “euroclub”. Alle leden krijgen ook jaarlijks het magazine ESCZine in de brievenbus en korting bij aankopen in de officiële eurovisionshop.
OGAE organiseert ook zelf wedstrijden. Elk jaar voor het festival begint is er de ESC Poll (morgen publiceren wij de resultaten) waar de leden hun winnaar aanduiden. Al meerdere keren hebben de fans het bij het rechte eind gehad. Na het festival is er dan de Second chance contest. Hier kunnen elke organisatie een lied insturen die meegedaan heeft aan de voorrondes of een lied uit eigen land. Vorig jaar heeft Italië deze prijs gewonnen. Naast deze twee wedstrijden is er ook nog de video contest. De Belgische afdeling van OGAE organiseert vaak bijeenkomsten tussen de Belgische fans. Zo kwamen ze twee weken geleden bijeen om te stemmen voor The OGAE Poll.

Hoe lid worden?

Lid worden kan iedereen. De Belgische fans kunnen zich inschrijven via deze website en de Nederlandse fans kunnen terecht op deze website

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.