🇭🇺 MTVA zendt Eurovisiesongfestival niet uit.

🇭🇺 MTVA zendt Eurovisiesongfestival niet uit.

Geen verrassend nieuws maar helaas de Hongaren zullen weer niet naar het Eurovisiesongfestival kunnen kijken via hun nationale omroep. MTVA heeft namelijk wederom besloten om het festival niet uit te zenden.

Hongarije doet sinds 2020 niet meer mee aan het songfestival en heeft er ook niet voor gekozen om de wedstrijd van 2021, 2022 en 2023 uit te zenden. Toen het land in 2010 vanwege financiële problemen niet meedeed, werden zowel de halve finales als de grote finale uitgezonden op Duna TV. In de programmaschema’s van de omroep zien we dat in mei het Eurovisiesongfestival niet op de planning staat, dus ook deze editie zal niet uitgezonden worden in Hongarije.

Eind 2019 stond Hongarije niet op de deelnemerslijst voor het Eurovisiesongfestival 2020. Een officiële verklaring van de omroep is er nooit gekomen.

Hongarije nam in 2019 voor het laatste deel. Toen werd het land vertegenwoordigd met Joci Pápai en het nummer Az én apám, maar het slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de finale en behaalde de 12e plaats met 97 punten.

📷Omslagfoto EBU / Andres Putting

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.