🇨🇿 Alles over de tweede repetitie van Aiko.

🇨🇿 Alles over de tweede repetitie van Aiko.

Aiko werd in december geselecteerd om Tsjechië te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met het lied Pedestal mag ze in de tweede halve finale als vijfde aantreden. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Tijd voor ons eerste pop/rock anthem van het seizoen, waarbij de Tsjechische Aiko haar energieke Pedestal zingt. De act van Aiko vertegenwoordigt de vijf fasen van rouw tijdens een breuk: Aiko wordt op het podium begeleid door vier danseressen, die elk ontkenning, woede, onderhandelen en depressie vertegenwoordigen. Aiko vertegenwoordigt zelf de vijfde en laatste fase: acceptatie.

De kostuums zijn zwarte bodystockings met mesh-gedeelten en veel glitter, en Aiko’s dansers hebben sprankelende mesh-gezichtsbedekkingen. Aiko heeft een soortgelijk bovenstuk, maar dan met een broek met wijde pijpen.

Ook de CUBES worden volledig ingezet in deze voorstelling – beginnend op slechts een paar meter boven de hoofden van de artiesten, waardoor een meer besloten, huiselijke sfeer ontstaat die groter en minder beperkt wordt naarmate de kubussen omhoog komen. Veel zwart en rood flitslicht, en een heel mooi moment tegen het einde wanneer Aiko’s dansers haar boven hun hoofd tillen.

PYRO-UPDATE! Tsjechië heeft een aantal vlamstralen meegebracht die de relatie verbreken, die de arena gedurende het hele eerste couplet en de brug naar het tweede refrein opwarmen, en dan terugkeren voor een grote finish. Het draagt absoluut bij aan de dramatiek en het vertellen van verhalen.

De nationale voorronde werd gehouden in de lokale sporthal en daardoor was de kwaliteit van zang ondermaats. Het jammere was natuurlijk dat Aiko hierop werd beoordeeld en al heel snel tot het lijstje van slechte artiesten behoorde. Gelukkig heeft Aiko bewezen dat ze wel het lied aankan en goed kan zingen. Pedestal is misschien wel niet het lied waarop we zitten te wachten en we vrezen dan ook dat dit in de halve finale zal blijven steken.

Tsjechië is een jong land op het Eurovisiesongfestival. Het debuut van het land was in 2007 en nam 11 keer deel aan de wedstrijd. Nog nooit kon het land de overwinning behalen op het festival, het beste resultaat werd in 2018 behaald. Toen werd Mikolas Josef zesde met Lie to Me. Aiko won eind vorig jaar de nationale voorronde ESCZ 2024 met Pedestal. Zij zal aantreden in de tweede halve finale. Ontdek meer over de Tsjechische inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.