Live in Kiev: Generale repetitie HF1 [1]

Op dit moment staat in Kiev de eerste generale repetitie van de eerste halve finale gepland. Hierin wordt alles gerepeteerd van a tot z. Wij vullen dit bericht constant aan met meer informatie, regelmatig de pagina verversen is nodig.
De openingsact
Enkele minuten na drie uur was het te deum te horen in de zaal en dat wil toch zeggen dat de repetitie echt van start is gegaan. De eerste halve finale start met vrouwen die gekleed zijn in traditionele klederdracht en Oekraïne’s folkmuziek is er op de achtergrond. Wanneer we in de zaal zijn verschijnt Monatik op het podium. De openingsact bestaat uit een vrouw en een man die dansen op het nummer Spinning. De man zal ook een stukje rappen en zingen. Later worden de twee vergezeld door acht andere dansers. Op het einde van de openingsact verwelkomt de rapper de drie gastheren. De openingsact wordt tweemaal gerepeteerd.
De presentatoren
Na de openingsact komen de drie presentatoren in het beeld. Ze vertellen dat ze blij zijn dat het Eurovisiesongfestival plaatsvind in Oekraïne, danken Zweden voor vorig jaar, vertellen een mopje en leggen de stemprocedure uit.
De landen
Zweden mag de eerste halve finale openen en het is een klepper. Geen valse noot te bespeuren en de act is afgelikt op zijn Zweeds. Na Zweden komt Georgië, bij de start van hun act was er even wat problemen maar de rest van haar act verliep vlekkeloos. Verder volgden natuurlijk ook Australië en Albanië. Maar het is toch uitkijken naar onze Blanche. Gisteren deed het al de ronde maar vandaag werd het bevestigd. Blanche zal een zwarte jurk dragen tijdens de eerste halve finale. Zang gaat in stijgende lijn, dat beloofd. Na Blanche is het tijd voor een paardenstaart en een man uit Montenegro.
Reclame
Na de act van Montenegro is het tijd voor een onderbreking. Wie geen reclame voorgeschoteld krijgt ziet Timur in de greenroom. Hij schotelt ons een paar weetjes over de deelnemende landen op in een slecht Engels.
De landen
Gelukkig duurt de reclame niet te lang en gaat men over naar de volgende landen. Blackbird van Finland mag als eerste na de reclame aantreden. Ook Azerbeidzjan repeteerde vandaag maar luid applaus klonk toch wanneer de Portugees Salvador op het podium stond. Het is de eerste keer dat de zanger het podium in Kiev betreedt. 
Reclame
Heel snel, na drie nummers is er opnieuw een rustpauze in de show. Timur legt onder andere uit wat de twitteremoji zijn.
De landen
Na de kleine pauze mag Demy uit Griekenland haar nummer brengen. Demy zong haar nummer niet echt zuiver deze repetitie. Na Griekenland kwamen Polen, Moldavië en IJsland aan de beurt.
Reclame
De derde onderbreking al in deze show en dat na nog maar 13 nummers… Deze keer gaat de uitleg van de drie heren over de app van het Eurovisiesongfestival.
De landen
Na de break mogen de andere landen van de eerste halve finale hun nummer zingen. Triana Park uit Letland sluit de reeks af.
Big 5
Net zoals vorig jaar mogen de landen van de big 5 en het gastland ook optreden in de halve finales. Als eerste is het de beurt aan Manel uit Spanje, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk. Italië mag het lijstje afsluiten. De andere drie kandidaten (Frankrijk, Duitsland en Oekraïne komen donderdag aan de beurt).
Recap
Wanneer de drie gastheren opgeroepen hebben om te stemmen voor je favoriete land dan volgt er een eerste recap. Hier moet de Oekraïense omroep nog veel aandoen. Sommige kandidaten, waaronder België komen slecht in beeld.
Jamala
Na de recap is het tijd voor Jamala om haar nummer 1944 te brengen. Het is een herwerkte versie. Na het brengen van het nummer voeren Volodymyr en Oleksandr een interview met de zangeres. Ze zijn wel het licht vergeten aan te steken.
Recap
Een volgende recap dient zich aan. Na het aftellen worden de stemmen gesloten en is er tijd voor een filmpje met Verka Serduchka en haar moeder.
Jamala 2
Na Verka Serduchka is het tijd voor de nieuwe single van Jamala namelijk Zamanyly.
Nog een babbeltje
Na het tweede nummer slaan de presentatoren een babbeltje met de drie leden van de big 5 en tonen wat beelden van hun nummer.
Resultaten
Als laatste van deze repetitie werden er tien landen afgeroepen die de finalist waren. Dit is natuurlijk fake. De landen waren: Armenië / Tsjechië / Griekenland / Finland / AlbaniË / Slovenië / Australië / Moldavië / IJsland en België.


Straks om 21uur volgt de tweede generale repetitie. Deze generale repetitie is van groot belang want de vakjury zal hun punten hierop baseren. Hiervan krijgt u een verslag tijdens onze avondupdate.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.