Klein nieuws [04 Mei]

Vijftien landen hebben vandaag voor de tweede keer gerepeteerd maar er was ook ander nieuws rond het Eurovisiesongfestival.

Constantinos Christoforou leest de Griekse punten.

De Griekse omroep ERT heeft bekend gemaakt dat Constantinos Christoforou de Griekse punten zal voorlezen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Constantinos is geen onbekende voor het Eurovisiesongfestival want hij nam in 1996, 2002 en 2005 deel aan het Eurovisiesongfestival voor Cyprus. In 2002, toen hij lid was van One behaalde hij zijn beste resultaat.

En voor Litouwen is dat Eglė Daugėlaitė

En ook de Litouwse omroep heeft de naam bekend gemaakt die de punten mag geven voor het land namelijk Eglė Daugėlaitė.

VRT heeft plannen met het Eurovisiesongfestival.

Enkele weken geleden kon u al lezen op deze site dat ‘Van Gils & het Songfestival’ terugkeert op één als voorbeschouwing op het Eurovisiesongfestival. Op die zelfde zender zal ook de halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival uitgezonden worden met commentaar van Peter Van De Veire. ‘Het Journaal’ zal dan weer dagelijks verslag brengen vanuit Kiev. Ook de twee zusterzenders van één hebben speciale aandacht voor het festival. Canvas zal in het programma ‘Terzake’ tijd vrij maken voor de problematieken in Oekraïne en bij Ketnet zal zaterdag 13 mei het programma ‘Ketnet swipe’ in het teken staan van het Eurovisiesongfestival. Op Ketnet zal ook de finale van het Eurovisiesongfestival live te zien zijn in gebarentaal.
Bij de radio is dan weer MNM die elke ochtend verslag zal uitbrengen van het Eurovisiesongfestival in het programma ‘De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow’ die gepresenteerd zal worden door Julie Van den Steen en Peter Van De Veire die in Kiev zit. Bij Radio 2 zal tijdens de eerste halve finale live overgeschakeld worden naar Kiev wanneer Blanche haar optreden zal doen. Mocht Blanche in de finale zitten dan zendt Radio 2 de finale volledig uit.

427 000 mensen keken.

NPO3 heeft gisteren mooie kijkerscijfers kunnen behalen met hun avond die in het teken stond van het Eurovisiesongfestival. 427.000 mensen keken naar OG3NE op weg naar het Songfestival en naar ‘Beste van het Eurovisie Songfestival’ keken 402.000 mensen. Cijfers zijn afkomstig van Stichting KijkOnderzoek.

Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.