Klein nieuws [03 Mei]

Dag vier van de repetities zitten er ook al weer op maar er was vandaag ook nog ander nieuws rond het Eurovisiesongfestival. Wij bundelen het samen.

Blanche op 16 in de ultratop

De officiële hitlijst van België, de Ultratop heeft de lijst bekend gemaakt van nummers die het goed doen in het land. In Vlaanderen staat de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, Blanche met City Lights op een zestiende plaats.

De stand bij de bookmakers

Onze rubriek ‘De bookmakers’ kende vandaag een nieuwe aflevering waarin de evolutie werd getoond van hoe de bookmakers reageren op de eerste repetities. Hier kan je het bericht herlezen.

TV-Tip: OG3NE op weg naar het Songfestival

In de documentaire OG3NE op weg naar het Songfestival volgt Jan Smit de zussen van OG3NE tijdens de voorbereiding op het Eurovisie Songfestival. Van het moment dat de dames bekendmaken dat zij Nederland vertegenwoordigen tot het moment dat de zusjes vertrekken naar Kiev. Dat muziek en emotie dicht bij elkaar liggen, blijkt voor OG3NE tijdens veel mooie momenten waar muziek de uitlaatklep is van de moeilijke tijd waar de meiden met hun zieke moeder in zitten. Dit speelt ook in de documentaire een centrale rol aangezien het gekozen nummer Lights and Shadows een ode is aan hun moeder Isolde.

OG3NE Op weg naar het Songfestival, NPO 3 20:30 – 21:55

TV-Tip: Het beste van het Songfestival

Het Eurovisie Songfestival heeft een geweldig archief van deelnemers met onvergetelijke nummers. Wie kent er niet Waterloo van ABBA, Ding-a-dong van Teach-In of Eurphoria van Loreen? Vanavond gaan we in vogelvlucht door een groot aantal fragmenten en kijken we terug naar de rijke geschiedenis van het Songfestival. Tevens hebben we unieke interviews met Sandra Reemer en Sieneke over hoe zij hun deelname hebben ervaren aan het grootste muziekevenement ter wereld.



Het beste van het Songfestival, NPO3 21:55 – 22:55




TV-Tip: ABBA in concert 



Spectaculair concert uit 1979 van de legendarische band ABBA. De registratie is voor het eerst in HD-kwaliteit te zien. Anni-Frid, Benny, Bjorn en Agnetha treden in 1979 op in Londen. Ze staan in het stadion van Wembley met een concert waar zij voor een enthousiast publiek de ene na de andere hit zingen.


ABBA in concert, NPO3 23:10 – 00:00


Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.