Avondupdate [Woensdag 03 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland af met een avondupdate. Wie was er volgens ons top en wie flopte helemaal? Welke vijf kandidaten zijn de favorieten van Maxim en wat staat er morgen allemaal nog op het programma?

De topper en flopper van de dag

De topper van de dag
Negen nieuwe landen repeerden vandaag voor de eerste keer. De topper van de dag, volgens onze bescheiden mening is Bulgarije. Het land, dat vorig jaar zijn beste resultaat ooit haalde stuurt dit jaar de jongste zanger naar het festival. Blijkbaar hebben ze in Bulgarije de smaak te pakken want ook dit jaar zette de omroep en de zanger een sterke act neer. Kristian Kostov heeft duidelijk geoefend en voelt zich comfortabel op het podium. Voor ons is Bulgarije een zekerheid op de finale.
De flopper van de dag
We kunnen er niet aan doen maar Litouwen is de flopper van de dag. Er is weinig of niets veranderd sinds Fusedmarc de Litouwse voorronde won met Rain of Revolution. De zang zat wel goed maar het nummer komt niet over. Toen niet en nu ook niet. En wie projecteert er nu ook vuurwerk op de achtergrond…
De andere kandidaten:
Er waren nog zeven andere landen die repeteerden vandaag. Dat is in volgorde van repetitie: San Marino, Kroatië, Noorwegen, Zwitserland, Wit-Rusland, Estland en Israël.

De top vijf van Maxim.

05. Estonia Estland: Koit Toome & Laura – Verona
04. Danemarca Denemarken: Anja Nissen – Where I Am
03. Republica Macedonia Macedonië: Jana Burčeska – Dance Alone
02. Republica Cehă Tsjechië: Martina Bárta – My Turn
01. Belgia België: Blanche – City Lights
Heb jij ook een top vijf en wil je die delen met de rest van de wereld? Stuur hem dan door naar eurosongland@gmail.com. 

Morgen in Eurosongland.

Morgen mogen er vijftien landen voor de tweede keer hun nummer repeteren op het grote podium in Kiev. Robin uit Zweden mag om 9:00 beginnen met repeteren en Hovig uit Cyprus sluit de dag af om 17:10. Ook deze landen repeteren morgen: Georgië, Australië, Albanië, België (om 10:40!), Montenegro, Finland, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldavië, IJsland en Tsjechië.
Volg onze Facebook- en Twitterpagina om steeds up to date te zijn!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.