Het kleine nieuws van donderdag 14 mei.

Dag vier van de repetities vandaag en er was weer heel wat nieuws te rapen. Het belangrijkste nieuws overlopen wij straks rond de klok van half elf in onze avondupdate maar er was ook klein nieuws, het randnieuws gelijk wij zeggen. Dat nieuws bundelen wij elke dag voor jou in onze rubriek “Het kleine nieuws”./
Johnny Logan, de succesvolste Songfestival-kandidaat ooit, vindt dat Ilse DeLange en Waylon vorig jaar het Eurovisie Songfestival hadden moeten winnen. De winst ging uiteindelijk naar de Oostenrijkse Conchita Würst, terwijl Nederland tweede werd. “The Common Linnets hadden natuurlijk gewoon moeten winnen. Met alle respect voor Conchita – ik was erbij toen ze won en ik begrijp de emoties, maar Calm After the Storm hoor je nu nog steeds overal.
/
De repetitie van Zweden liep om technische redenen uit met zo’n 30 minuten. Hierdoor heeft het laatste land Polen pas gerepeteerd rond 19u. Ook de persconferentie van Zweden liep uit.
/
Alle halve finalisten hebben voor de eerste keer gerepeteerd en daarom lanceren wij is samenwerking met ESCBelgium een peiling. Je kan stemmen in ware Eurovisiestijl. Je doet dat op de volgende, simpele manier:
1) Ga naar volgende links: govote.at/7ee907 (Halve finale 1) en/of govote.at/707c11 (Halve finale 2)
2) Breng je stem uit (12, 10, 8, 7,…)
3) Klik op ‘submit’ en klaar!

Stemmen kan tot maandag 18 mei, 23,59 (voor halve finale 1) en woensdag 20 mei, 23:59 (voor halve finale 2). De eerste tussentijdse resultaten komen er zaterdagavond.
/
Hind (ESC 2008 – Nederland) zal niet deel uit maken van de Nederlandse vakjury. Ze heeft naar eigen zeggen andere verplichtingen volgende week. Ze wordt vervangen door Do.


Bron: Eigen berichtgeving/AD/ESCToday

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.