Vandaag in Wenen: Avondupdate.

De vierde dag van de repetities zit erop. Alle landen die deelnemen aan één van de twee halve finales hebben voor de eerste keer gerepeteerd. Morgen repeteren alle eerste halve finalisten voor de tweede keer en zaterdag alle kandidaten aan de tweede halve finale.
Maar wat kunnen wij nu concluderen uit deze vier eerste repetitiedagen?

De winnaars.

Elnur uit Azerbeidzjan was al getipt volgens sommigen om het Eurovisiesongfestival te winnen maar nu staat hij ook bij ons bij de mogelijke kanshebbers voor winst. Elnur brengt een zeer sterke ballade die hij boeiend weet te zingen. We kennen de Azeri’s uiteraard ook omdat ze goed zijn om een showke rond de zanger te bouwen en ook dit jaar doen ze dat voortreffelijk. Elnur krijgt twee dansers rond zich die als wolven dienst doen. Zeer goede act.


Rusland stuurt dit jaar Polina naar het Eurovisiesongfestival. Ook zij brengt een sterke ballade die zeer goed gezongen is in een zeer uitmuntend decor. Bij de bookmakers is deze inzending direct na haar repetitie de top vijf binnen gestormd. Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat wij moeilijkheden hebben met een vredeslied uit Rusland. Maar daarom heeft Polina niet minder recht natuurlijk om te winnen.
Misschien opvallend in het lijstje is het Tsjechische duo Marta Jandová & Václav Noid Bárta. Het slechtst scorende land van heel het Eurovisiesongfestival stuurt dit jaar een duo die een aardig mondje kunnen zingen. Hun “Hope Never Dies” werd gisteren feilloos gezongen en hoe we het draaien of keren dit is een zeer mooie comeback van het land.De verliezers…

Het duo Elina Born & Stig Rästa uit Estland zijn tot op de dag van vandaag nog steeds topfavoriet om het Eurovisiesongfestival te winnen maar er ontbreekt chemie tussen beide zangers. En zoals je weet hoort er bij het Eurovisiesongfestival niet fout te zitten. Tijdens de repetitie en ook tijdens de persconferentie merkten we dat er gewoon niets is tussen die twee en dit is ook te zien op het scherm. Het enige wat hen kan redden is het lied dat supergoed is.

Ook onze Loïc Nottet zit bij de verliezers van de eerste repetitieronde. Zangtechnisch zit bij onze deelnemer alles goed maar hoe hij overkomt op beeld ziet er echt niet uit. Alles lijkt rommelig op het scherm, dansmoves worden niet of te laat uitgevoerd en de backingvocals doen niet alles synchroon. Gelukkig zijn er al drie dagen gepasseerd en dus ruim tijd genoeg om aan de werkfouten te werken. Morgen weten wij meer tijdens zijn tweede repetitie.

De laatste verliezer komt ook uit de eerste halve finale. De Albanese Elhaida is één van de fanfavorieten. En het is gebruikelijk dat elk jaar één of meerdere fanfavorieten sneuvelen (vb: Valentina Monetta (2013 – SM) en Molly (2014 – UK). Dit jaar zou dat wel eens Albanië kunnen zijn. Het nummer “I’m Alive” is goed maar de zang kan beter. Het wordt dus erop of eronder voor Elhaida.Top vijf van Ann-Sophie.

Elke dag presenteren wij een top vijf van een fan. Vandaag is dat Ann-Sophie uit Callais. 
01. Albanië
02. Polen
03. Frankrijk
04. Italië
05. Duitsland
Wil je zelf jouw top vijf doorsturen? Mail hem naar: ximineurosongland@gmail.com of stuur hem door via onze Facebook en Twitterpagina.

Herlees.

Vandaag was het de vierde repetitiedag. Negen landen repeteerden vandaag en hier kan je de verslagen lezen: Israël, Letland, Azerbeidzjan, IJsland, Zweden, Zwitserland, Cyprus, Slovenië en Polen.

Morgen…

Morgen staan er zestien repetities op het programma. De eerste is Moldavië en start om 10u20. En in de avond is er “De Bookies” rond 21u. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.