Dit najaar bij Eurosongland.

Nog twee weken en de mooie zomer is terug voorbij. Iedereen gaat terug aan het werk, de scholen gaan terug open en de koude van de wintermaanden staat voor de deur maar niet getreurd want vanaf 31 augustus draait Eurosongland terug op volle toeren draaien. Als dat geen goed nieuws is. Wij van Eurosongland hebben een prachtig najaar klaar staan vol met nieuwe en oude reeksen. 
Een overzicht:
Eén van de nieuwe rubrieken is “#Coverfriday” waarin bekende en minder bekende artiesten een eurovisiehit coveren. Elk heeft dat op zijn of haar eigen manier gedaan en elke vrijdag (vanaf 4 september) kan je op onze Facebook– en Twitterpagina zo’n cover vinden. 


Onze reeks “Sweden’s Rise to Heaven” blijft ook dit najaar verder lopen op zaterdag. Elke week overlopen we één Zweedse inzending en zijn goede of minder goede score op het festival. Vanaf 29 augustus terug één keer per week en dat tot 30 april 2016.
In de koude wintermaanden komt er op woensdag de nieuwe reeks “Ronde Europa (werktitel)” waarin elk land wordt voorgesteld en zijn linken met het Eurovisiesongfestival. We beginnen eraan vanaf woensdag 25 november en gaan door tot woensdag 27 april 2016. Hierover berichten we later.


Eurosongland zonder zijn vaste reeks “De Pareltjes” zou uiteraard Eurosongland niet zijn en daarom duiken wij vanaf zondag 6 september opnieuw het Eurovisiearchief in opzoek naar liedjes die we zeker niet mogen vergeten. Ontdek de pareltjes vanaf zondag 6 september tot zondag 24 april 2016. 


Wat was nu het beste Eurosongnummer dit jaar en wat was het beste Junior Eurosongnummer? Vanaf 15 september kan u stemmen op het beste nummer van het Eurovisiesongfestival en vanaf 22 november kan u stemmen voor het beste Junior Eurovisiesongfestivalnummer. Op 20 december wordt het beste Eurovisienummer bekend gemaakt en op 27 december het beste Junior Eurovisienummer. 


Dit najaar vindt in Sofia, Bulgarije het 13de Junior Eurovisiesongfestival plaats. Wij van Eurosongland zullen hierover uitgebreid verslag doen. In de maand oktober zal u meer informatie krijgen over onze plannen.

In aanloop naar het Junior Eurovisiesongfestival publiceert Eurosongland drie woensdagen lang een reeks over België en het Junior Eurovisiesongfestival. In deze reeks overlopen we de hoogte- en laagtepunten van ons land maar ook waarom ons land al drie jaar afwezig is op het festival. Vanaf 28 oktober, drie woensdagen lang.


Op het einde van het jaar zal er weer op zoek worden gegaan naar kandidaten voor het komende Eurovisiesongfestival in Stockholm. Bij elke nationale voorronde openen wij onze liveblog waarin wij verslag brengen van die voorronde.Het jaar kan je niet afsluiten zonder terug te blikken op het afgelopen jaar. Wij doen dat de volledige maand december via onze Twitterpagina met “31 feiten van 2015” en op onze site vanaf donderdag 3 december 2015, vijf donderdagen lang.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.