Deze week in Eurosongland

Door het overlijden van Udo Jürgens vond de redactie het niet gepast om ons weekoverzicht nog te publiceren gisteren. Zondag staan we nog eens stil bij het plotse overlijden in onze reeks De pareltjes

Deze week in Eurosongland

Presentatoren bekend

Vrijdag kwam het grote nieuws binnen dat het 60ste Eurovisiesongfestival door vier vrouwen zal worden gepresenteerd. Conchita Wurst (winnares ESC 2014) zal de kandidaten gerust stellen in de greenroom. De show zal aan elkaar gepraat worden door Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer.
Mirjam Weichselbraun is een heel populaire dame in Oostenrijk. Zij presenteerde onlangs nog de MTV Music Awards en de Oostenrijkse versie van Dancing with stars.
Alice Tumler kennen we dan weer van ARTE waar ze verschillende liveprogramma’s aan elkaar praat. Ze spreekt overigens vijf talen.
Arabella Kiesbauer is een ORF-presentatrice en een strijder tegen Racisme.

Bulgarije stuurt zijn kat

Slecht nieuws kwam er dan uit Bulgarije. De Bulgaarse openbare omroep heeft laten weten via Twitter dat ze op het 60ste Eurovisiesongfestival zullen uitblinken in afwezigheid. Het is de tweede editie die de Bulgaren zullen overslaan. De laatste keer dat Bulgarije aantrad was in 2013 en haalde toen de finale niet. 

Servië kent zijn eerste twee kandidaten.

In Servië vond zondag de eerste ronde plaats waarin er een onbekende kandidaat werd gekozen. Het werden er niet één maar twee. Goga Stanić en Danica Krstić werden gekozen door de jury. In de grote finale die gepland staat in februari zullen er dus niet drie maar vier kandidaten aantreden.

Eurovision JournalVanaf morgen is er onze nieuwe reeks de grootste diva’s. Tien dagen lang laten wij tien diva’s op u los. Vanaf morgen op deze site.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.