De nummer 10 van de tien grootste diva’s

10: Patricia Kaas

Vandaag start onze reeks “de tien grootste diva’s van eurosong”. U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Op nummer tien staat de Franse zangers Patricia Kaas. Zij werd geboren in Forbach, Frankrijk. Op elfjarige leeftijd trad ze voor het eerst in het openbaar op in Saarbrücken. Daar werd ze ontdekt door de Franse acteur Gérard Depardieu. In 1987 kwam haar eerste album uit: Mademoiselle Chante le blues. Sindsdien heeft de Franse nog 18 albums uitgebracht.

De diva op het Eurovisiesongfestival.

Op het Eurovisiesongfestival in 2009 trad Patricia aan in een zwart kleedje en nam ze vanaf de eerste noot het publiek mee in haar song. Drie minuten lang stond Patricia Kaas zichzelf ten volle geven. Op het einde van de avond werd ze achtste.
Geniet hier nog eens van haar optreden:
Op 16 mei 2009 trad Patricia Kaas aan in Moskou voor haar was het de eerste keer in twintig jaar dat ze op die dag op een podium stond. Patricia hield die dag vrij om haar moeder te eren die overleden is. Die dag op het Eurovisiesongfestival stond ze er wel en droeg dan ook haar optreden op aan haar overleden moeder.


Morgen: nummer 9

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.