De Pareltjes Junior (9)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

María Isabel – Antes muerta que sencilla 

María Isabel López Rodriguez is een Spaans meisje dat geboren is in Ayamonte op 4 januari 1995. In 2004 deed María Isabel op 9-jarige leeftijd mee aan het Spaanse Eurojunior met haar zelfgeschreven liedje Antes muerta que sencilla. Ze zong er niet alleen dit liedje maar ook Mira Niño en Dámelo Ya & Guerra Fría.
Met “Antes muerta que sencilla” trad María Isabel als vijftiende van de negentien kandidaten aan op het tweede Junior Eurovisiesongfestival in Lillehammer, Noorwegen. Maria Isabel kreeg in totaal zo’n 171 punten uit de verschillende landen. De 12 punten kwamen uit Zweden, Frankrijk, Polen, Kroatië, Denemarken, Zwitserland, Roemenië en ook uit ons land. De tweede van de avond werd het Verenigd Koninkrijk met 140 punten.

In 2014…
Het is tien jaar geleden dat María Isabel de overwinning binnenhaalde voor Spanje. Zij is blijven zingen in de jaren die daarop volgenden. Haar eerste album “No me toques las palmas que me conozco” werd gelanceerd in Spanje, Verenigde Staten, Japan en Europa. Ook in 2005 en 2006 bracht María Isabel een album uit. In 2007 dook de Spaanse op in de film ” Ángeles S.A.”. De jaren daarop speelde Maria Isabel voornamelijk mee in Spaanse televisieseries. In 2011 kwam haar voorlopig laatse album uit.

Zaterdag 8 november: Laura Omloop – Zo verliefd

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.