De Pareltjes Junior (7)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Ralf Mackenbach – Click Clack


Ralf Mackenbach is een Nederlandse jongen die geboren is in Best op 4 oktober 1995. Voor zijn deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival was de jongen niet bekend in eigen land. Door zijn winst in de voorronde voor de Nederlandse kandidaat kregen de Nederlanders hem voor het eerst te zien.
Ralf trad met zijn lied “Click Clack” als zevende van de avond aan. Samen met twaalf andere deelnemende landen streed Ralf naar de hoogste notering. Bij de laatste puntentelling was Nederland en dus ook Ralf pas zeker van winst. Er waren bij de laatste jury nog 3 andere landen kandidaat voor de eerste plaats waaronder ons land. België werd vierde en Nederland won dus met 121 punten, vijf punten meer dan de nummer twee Armenië. 
In 2014…

Het is vijf jaar geleden dat Ralf de overwinning binnenhaalde voor Nederland. Ralf is blijven zingen al die tijd. Daarnaast heeft hij ook nog kinderprogramma’s gepresenteerd voor VTMkzoom en AVROTROS. Verder doet hij ook nog mee aan showprogramma’s zoals “Sterren springen op Zaterdag”.


Morgen: Ksenia Sitnik – My vmeste 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.