De Pareltjes Junior (6)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Tolmachevy Twins – Vesenniy Jazz

De Tolachevy Twins zijn een tweeling die geboren zijn op 14 januari 1997. Toen ze in 2006 deelnamen aan het Junior Eurovisiesongfestival voor Rusland waren ze negen jaar oud. De zusjes hadden voor hun negen jaar al een pruike carrière opzitten in hun thuisland.


De zusjes traden op als vijftiende en laatste aan op het Junior Eurovisiesongfestival in Roemenië. Met hun lied Vesenniy Jazz wonnen ze overtuigend de wedstrijd met 154 punten. De nummer twee werd Wit-Rusland met 25 punten minder. Voor Rusland was dit de eerste maal dat het land winst kon opstrijken op een eurovisiepodium. 

In 2014…

Het is acht jaar geleden dat de zusjes de overwinning binnenhaalde voor Rusland. De meisjes zijn nu 17 jaar en zijn niet gestopt met zingen. Op het 59ste Euroviesiesongfestival werden de Tolmachevy Twins afgevaardigd naar Kopenhagen. Ze behaalden de zevende plaats.


Morgen: Ralf Mackenbach- Click Clack

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.