De Pareltjes Junior (3)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Gaia Cauchi – The start

Gaia Cauchi is een Maltese zangeres die geboren is op 19 november 2002. Het meisje werd ontdekt in de populaire Italiaanse show Ti Lascio Una Canzone in 2011 met Tina Turner’s “Proud Mary”. In 2012 mocht Gaia ook de junior versie van het SanRemo festival op haar naam zetten.Gaia trad op als elfde van de avond op twaalf deelnemers. Het werd een spannende strijd om de winst die Gaia voor Malta wist te winnen. Het duurde tot de laatste stemronde voor Gaia wist dat ze zou winnen met haar song ‘The Start’. Tweede werd met negen punten minder Oekraïne. Voor Malta werd dit de eerste winst op een Eurovisiepodium. 

In 2014…

Het is nog geen jaar geleden dat Gaia Cauchi de overwinning binnenhaalde voor Malta. In dat jaar heeft ze niet stil gezeten en heeft Gaia een nieuwe single uitgebracht. “Floating on Air” werd begin dit jaar uitgebracht. Ook mocht de zangeres een stukje van haar lied komen zingen op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen.


Morgen: Bzikebi – Bzz

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.