De Pareltjes Junior (2)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014


Nicolai Kielstrup – Shake shake shake

Nicolai is geboren op 4 oktober 1991 in Vejle, Denemarken. Nicolai was een onbekende toen hij deelnam aan de MGP Junior 2005. Hij nam deel zonder veel verwachtingen maar kreeg van elke jury de maximale punten. Ook zijn zus, Natali nam dat jaar deel aan MGP Junior 2005. Hij schreef zijn song in 2004 en gaat over een nerveuze jongen die verliefd wordt op school. Nicolai won dus MGP Junior 2005 en mocht naar het grote Junior Eurovisiesongfestival in Hasselt, België.

Nicolai trad aan als tweede van de avond. Er waren 16 deelnemers. Zoals gisteren al aangehaald rust er op de tweede plaats een vloek maar dus ook deze keer niet bij het Junior Eurovisiesongfestival. Nicolai eindigde op een vierde plaats met 121 punten. Met zijn vierde plaats liet hij enkel Wit-Rusland, Spanje en Noorwegen aan zich voorbij. Nicolai was ook tevens de laatste kandidaat die Denemarken naar het Junior Eurovisiesongfestival heeft gestuurd. 

In 2014…
Na zijn vierde plaats in Hasselt was het nog niet gedaan voor Nicolai. Hij heeft nog drie albums uitgebracht. In 2006 “Nicolai” een jaar later “Stage 2” en in 2009 kwam zijn laatste album uit “Dejavu – Tilbage til mig”. Dit laatste album is ook een laatste wapenfeit van Nicolai. Deze dagen houdt de zanger zich bezig met modellenwerk en dj-sets.
Morgen: Gaia Cauchi – the start

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.