De Pareltjes (98)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers en artiesten die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 2014.

Andras Kallay-Saunders – Running
Hongarije koos in 2014 zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival via het populaire programma A Dal. Via drie voorrondes, twee halve finales en een finale beslisten de Hongaren wie het naar het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen ging sturen. In de finale met acht kandidaten op zaterdag 22 februari koos de Hongaarse vakjury en de kijkers voor het nummer Running van András Kállay-Saunders.

Het Eurovisiesongfestival 2014 werd gehouden vanuit de Deense hoofdstad Kopenhagen en bestond uit twee halve finales en een finale. András Kállay-Saunders trad aan in de eerste halve finale. Hij kon deze overleven met dank aan de twaalf punten uit België. Enkele dagen later trad András Kállay-Saunders met Running aan in de grote finale. Hij trad als 21ste van de avond aan, net na Malta en voor Zwitserland. Op het einde van de avond behaalde de Hongaarse inzending een puike vijfde plaats met 143 punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.