The Road to Kiev [22]: Spanje.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag trekken we richting het zonnige Spanje. Zij sturen Manel Navarro naar de Oekraïense hoofdstad.

Manel Navarro Quesada is geboren op 7 maart 1996 en vult zijn dagen voornamelijk met het schrijven van nummers, gitaar spelen en zingen. Hij werd in Spanje bekend in 2014 toen hij de wedstrijd Catalunya Teen Star won met de cover van Hold One, We’re Going Home. Manel tekende na zijn winst ook bij een platenlabel dat zijn eerste singles ging uitbrengen. Half 2016 kwam zijn eerste album uit, Candle. In 2017 was hij één van de kandidaten voor de Spaanse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

Voor het tweede jaar op rij koos de Spaanse omroep RTVE ervoor om de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te kiezen via Objetivo Eurovision. Vijf kandidaten werden intern geselecteerd door de omroep en de zesde kandidaat werd gekozen door het publiek. Deze zes kandidaten namen het tegen elkaar op tijdens de finale op zaterdag 11 februari. De show verliep niet zoals gepland toen bleek dat er twee kandidaten evenveel punten hadden gescoord. De vakjury ging resoluut voor Manel terwijl de Spaanse kijker liever had gehad dat Mirela naar het Eurovisiesongfestival ging. Het was de vakjury die de knoop moest doorhakken en die beslisten dat Manel Navarro naar het Eurovisiesongfestival zal gaan met het nummer Do It for Your Lover, een zelfgeschreven nummer.

Spanje maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 1961. Sindsdien heeft het land twee maal het festival kunnen winnen. In 1968 was dit op een manier die de wenkbrauwen deed fronsen en een jaar later was  Salomé één van de vier winnaressen. Sinds 1999 is Spanje één van de grootste geldschieters op het Eurovisiesongfestival en mag het rechtstreeks aantreden in de finale. Meer informatie over Spanje op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Kroatië -> Vandaag: Spanje -> Morgen: Cyprus

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.