De Pareltjes (96)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers en artiesten die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 1977.
Marie Myriam – L’oisau et l’enfant
Frankrijk nam in 1977 opnieuw deel aan het Eurovisiesongfestival, door het succes van 1976 is de toenmalige omroep TF1 bereid om de nieuwe Franse kandidaat opnieuw te kiezen via een nationale selectie. Twee halve finales (20 & 27 februari 1977) en een finale (6 maart) werden er georganiseerd. Veertien kandidaten stonden aan het begin van de show klaar om Frankrijk te mogen vertegenwoordigen in Londen maar het was uiteindelijk Marie Myriam die de wedstrijd kon winnen met het nummer L’oiseau et l’enfant

Frankrijk nam deel aan de 22ste editie van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 7 mei 1977 vanuit de Britse hoofdstad Londen. Marie Myriam trad als laatste van de avond aan, net na de Belgische inzending van Dream Express. Het werd een succes want Marie Myriam kon met haar nummer zo’n 136 punten scoren. Dit was zo’n 15 punten dan de nummer twee uit het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk kreeg van Finland, Duitsland en Zwitserland de volle twaalf punten. Nederland gaf Marie acht punten en België slechts vier.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.