De Pareltjes (135)

Het is zondag vandaag en dat wil zeggen dat we bij Eurosongland de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival induiken opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 2017.
De Waalse omroep RTBF was verantwoordelijk voor de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Kiev. RTBF koos ervoor om de kandidaat intern te selecteren en maakte op 22 november bekend dat Blanche de Belgische eer hoog mag houden. In maart van 2017 werd haar inzending City Lights bekend gemaakt.


Voor de tweede keer in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival was de Oekraïense hoofdstad Kiev het toneel voor het festival. Blanche werd geloot in de eerste halve finale en mocht er als vijfde aantreden. België werd die avond als laatste afgeroepen en mocht zo door naar de finale.
In die finale trad Blanche als 23e aan. Blanche behaalde er een vierde plaats met 364 punten. Voornamelijk de kijkers waren fan van het nummer. Zo gaven de kijkers uit Estland, Letland, Polen en Zweden volle twaalf punten. Ook de jury van Ierland gaf de Belgische inzending twaalf punten. Winst in Kiev ging naar Salvador Sobral uit Portugal.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.