Israel’s Rise to heaven [2014]

Afgelopen mei werd in de Portugese hoofdstad Lissabon de Israëlische Netta uitgeroepen tot winnaar van het Eurovisiesongfestival. Door die winst mag Israël zich opmaken voor het organiseren van het festival komend jaar. Sinds enkele weken weten we dat het festival in de badstad Tel Aviv gehouden zal worden.
Elke woensdag en zaterdag stellen wij één inzending van Israël voor. Vandaag zijn we aanbeland bij de inzending van 2014.
Israël op het Eurovisiesongfestival 2014.

Begin oktober 2013 maakte de omroep IBA bekend dat het ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. IBA veranderde opnieuw van opzet om hun kandidaat te selecteren. Een vakjury besliste intern wie Israël mocht vertegenwoordigen, het nummer werd gekozen door de kijkers. Intern werd er gekozen voor de zangeres Mei Finegold. Op 6 maart werd de nationale finale gehouden met drie nummers. Er werd gekozen voor het nummer Same heart.


Het Eurovisiesongfestival van 2014 vond plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Israël nam niet deel aan de loting voor de halve finales omdat er op de dag van de eerste halve finale een herdenkingsdag voor de slachtoffers van de Holocaust plaatsvond. Het land werd automatisch in de tweede halve finale geplaats op donderdag 8 mei 2014. Mei Finegold mocht met haar inzending aantreden op de tweede startplaats. Het werd opnieuw geen goede avond voor de Israëlische delegatie want voor het vierde jaar op rij kon Israël zich niet plaatsen voor de finale. Israël werd voorlaatste met amper 19 punten. Griekenland gaf de inzending zes punten maar ook Macedonië (5 punten), Finland (3 punten), Wit-Rusland (2 punten), Duitsland (2 punten) en Roemenië (1 punt) hadden enkele punten over voor de inzending. Twee dagen later kon Conchita Wurst het Eurovisiesongfestival winnen voor Oostenrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.