De Pareltjes (10)

Elke zondag halen we een song van het festival van onder het stof. We frissen jullie geheugen op met een lied wat we eigenlijk niet meer mogen vergeten. Voor de zomer hebben wij al acht songs van onder het stof gehaald en deze kan u hier terugvinden. 

Hind – Your heart belongs to me

Hind Laroussi Tahiri, artiestennaam kortweg Hind is een Nederlands-Marokkaanse zangeres. Ze is geboren in Gouda op 3 december 1984. Bij het Nederlandse publiek werd ze voornamelijk bekend door haar deelname aan Idols (RTL4). Daar strandde ze in de halve finale. Haar eerste single Summer All Over Again kwam in september 2003 uit en behaalde de Top 10 van de Nederlandse charts. Ook volgenden andere succesjes voor Hind.


Eind 2007 werd door de NOS bekend gemaakt dat Hind naar het Eurovisiesongfestival in Belgrado, Servië werd afgevaardigd. Het lied werd gesmaakt door heel Europa. Hind trad aan in de eerste halve finale op 20 mei. Ze nam het op tegen 18 andere songs. Helaas werd Hind maar dertiende en mocht ze dus Nederland niet vertegenwoordigen tijdens de finale. 


Volgende week: Mocedades – Eres Tu

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.