Austria’s rise to heaven deel 19: 1980

Na het zeer teleurstellende resultaat in 1979 twijfelde de openbare omroep even om opnieuw deel te nemen aan het festival. Uiteindelijk besloot men toch nog eens een kans te wagen.
 
Selectieprocedure
Zoals gewoonlijk koos de openbare omroep er opnieuw voor een interne selectie te organiseren voor de artiest en het lied. 
Er werd beslist om de groep Blue Danube naar het festival te sturen met het lied Du bist Musik.


Blue Danube is een Oostenrijkse band die bestaat uit de leden Marty Brem, Wolfgang Berry, Sylvia Schramm, Rena Mauris en Wolfgang Weiss. Voor hun deelname aan het festival was er nog geen spoor van hen.


Het lied Du bist Musik is een liefdesballade en het gaat over de liefde voor de muziek en dan specifiek over de verschillende soorten muziek er allemaal bestaan.


Het festival
Het festival werd in 1980 georganiseerd in Nederland en niet in het land van de winnaar van vorig jaar, Israel. Dit kwam omdat de finale doorging op een nationale feestdag in het land.


In totaal namen er 19 landen deel aan het festival. Voor de eerste en voorlopige enige keer deed Marokko mee.  Zoals gezegd trok Israël zich terug, net zoals Monaco. Turkije keerde dan weer terug op het toneel.
Oostenrijk mocht de avond openen op het festival, gevolgd door Turkije.


De puntentelling was nog steeds dezelfde met 12 punten voor het favoriete lied van elke jury.
De deelname van Blue Danube was zeker niet slecht. Men eindigde op een 8ste plaats met 64 punten. Hun hoogste aantal kregen ze van Ierland namelijk 10 punten.
Zelf gaven ze het maximum van de punten aan gastland Nederland.


De nasleep van het festival
Net zoals de band totaal niet bekend was voor het festival, verdween ze ook weer evensnel na het festival


Volgende week 1981: Terug dieper in het dal

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.