🇨🇾 Alles over de tweede repetitie van Silia Kapsis.

🇨🇾 Alles over de tweede repetitie van Silia Kapsis.

Silia Kapsis mag dit jaar Cyprus vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het lied Liar. Zij mag komende dinsdag als eerste aantreden in de eerste halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Silia is pas 17, maar dat merken we niet aan deze tweede repetitie. Geen rekwisieten, maar wel veel wervelende groen-blauwe en rode graphics op de LED-achtergrond en vloer. De LED-graphics zien eruit als golven en zijn allemaal gechoreografeerd op het ritme van de muziek. Vermeldenswaard is ook dat de dansers in het slotrefrein hun shirt uittrekken.

Cyprus is een typisch voorbeeld van een opener voor een halve finale op het Eurovisiesongfestival. Direct een lied dat binnenkomt, leuke danspasjes maar vaak ook een liedje dat goed wegspeelt en weinig inhoud. Deze Cypriotische inzending valt volledig binnen dit stramien en dus is het niet verwonderlijk dat het mag openen. Of het gaat blijven hangen bij de mensen die moeten stemmen, dat weten we niet. Wij vermoeden dat dit nipt zal kwalificeren.

⭐⭐

Cyprus maakte in 1981 zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het 39 keer deel aan het songfestival en sinds de invoering van de halve finales in 2004 kon Cyprus zich elf keer kwalificeren voor de finale. Dit jaar stuurt het eiland Silias Kapsis naar Malmö met Liar. Ontdek meer over de Cypriotische inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.