Zoektocht naar Wit-Russische inzending gestart.

Zoektocht naar Wit-Russische inzending gestart.

Sinds gisteren is de Wit-Russische openbare omroep BTRC gestart met zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

BTRC liet eerder al weten dat de groep VAL, die in maart 2020 was geselecteerd om naar het festival te gaan, geen nieuwe kans krijgt in 2021. De reden zou zijn dat de groep het niet eens is met beleid van de regering.

De omroep is dus opzoek naar een nieuwe kandidaat voor het festival. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 31 januari bij de omroep. Alle kandidaten dienen 16 of ouder te zijn en het nummer moet voldoen aan alle eisen voor het Eurovisiesongfestival. Bij de aanmelding moet het nummer een studio- en liveversie bevatten.

Op welke manier BTRC zijn kandidaat zal selecteren is nog niet bekend, volgens de openbare omroep zal alles afhangen van de situatie rond het coronavirus in het land.

Wit-Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Het land neemt sinds 2004 deel aan het festival en vaak met tegenvallende resultaten. In 2007 behaalde Dmitry Koldun met het nummer Work Your Magic een zesde plaats in de finale. Tot op heden is dit nog steeds het beste resultaat van het land op het festival. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door ZENA en het nummer Like It. De jonge zangeres kon de finale bereiken en werd daar 24e. In 2020 werd de groep VAL geselecteerd voor het festival met het nummer Da Vidna. Door de coronacrisis ging het festival niet door.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.