Statement van de EBU rond polemiek van “druggebruik” Italiaanse deelnemers. [UPDATE]

Statement van de EBU rond polemiek van “druggebruik” Italiaanse deelnemers. [UPDATE]

Er is de laatste paar uur een serieuze polemiek ontstaan rond beelden die getoond zijn op televisie waarop zou blijken dat één van de Italiaanse deelnemers een lijntje zou zitten snuiven.

De EBU komt rond deze polemiek met een statement:

“We zijn op de hoogte van de speculatie rond de beelden van de Italiaanse winnaars van het Eurovisie Songfestival gisteravond in de Green Room. De band heeft de aantijgingen van drugsgebruik krachtig weerlegd en de zanger in kwestie zal na aankomst een vrijwillige drugstest ondergaan. Dit was gisteravond door hen aangevraagd, maar kon niet onmiddellijk worden georganiseerd door de EBU. De band, hun management en het hoofd van de delegatie hebben ons geïnformeerd dat er geen drugs aanwezig waren in de Green Room en legden uit dat er een glas was gebroken aan hun tafel en dat het werd opgeruimd door de zanger. De EBU kan bevestigen dat er gebroken glas is gevonden na een controle ter plaatse. We bekijken de beelden nog steeds zorgvuldig en zullen te zijner tijd updaten met meer informatie. “

EBU

Update 24/05/’21

Na beschuldigingen van drugsgebruik in de Green Room van de grote finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 22 mei, heeft de European Broadcasting Union (EBU), zoals gevraagd door de Italiaanse delegatie, de feiten grondig onderzocht, inclusief het controleren van alle beschikbare beelden. Eerder vandaag werd ook vrijwillig een drugstest uitgevoerd door de zanger van de band Måneskin, die een negatief resultaat heeft opgeleverd, gezien door de EBU.

In de Green Room heeft geen drugsgebruik plaatsgevonden en beschouwen wij de zaak als gesloten.

We zijn gealarmeerd dat onnauwkeurige speculatie die tot nepnieuws heeft geleid, de geest en de uitkomst van het evenement heeft overschaduwd en de band oneerlijk heeft beïnvloed.

We willen Måneskin nogmaals feliciteren en veel succes wensen. We kijken ernaar uit om met ons Italiaanse lid Rai samen te werken om volgend jaar een spectaculair Eurovisie Songfestival in Italië te produceren.

EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.