AVROTROS start zoektocht naar inzending 2022.

AVROTROS start zoektocht naar inzending 2022.

De Nederlandse omroep AVROTROS en organisator van het laatste Eurovisiesongfestival heeft de zoektocht naar een inzending voor 2022 gestart.

Artiesten/songwriters mogen hun inzending opsturen naar de omroep. Een selectiecomité zal beslissen wie het land mag vertegenwoordigen in 2022.

De selectiecommissie streeft naar een inzending met bij voorkeur een eigentijdse, maar in elk geval authentieke sound. Een song die in staat is in een competitie te overleven. Door een Nederlandse artiest die op onderscheidende wijze, in welk genre dan ook, een eigen persoonlijke song en zo mogelijk een persoonlijk verhaal wil en kan uitdragen.

De songfestival selectiecommissie 2022 bestaat uit

  • Eric van Stade
  • Cornald Maas 
  • Jan Smit 
  • Sander Lantinga 
  • Coen Swijnenberg 
  • Joyce Hoedelmans 

Liedjes mogen doorgestuurd worden naar songfestival@avrotros.nl en moeten voldoen aan alle regels van het Eurovisiesongfestival. De inschrijvingen zijn open tot 31 augustus 2021.

AVROTROS of de selectiecommissie zet geen traject(en) in met een artiest/songwriter om tot een (eind)product te komen. Er wordt verwacht dat een (demo)song van artiest/songwriter moet volstaan.

Nederland op het Eurovisiesongfestival

Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal nam het land 60 keer deel aan het festival waarvan er vijf edities kon winnen. De laatste overwinning dateert van 2019 toen kon Duncan Laurance het festival winnen met Arcade. Door de coronapandemie kon AVROTROS pas in 2021 het festival organiseren. Jeangu Macrooy werd 23e met Birth Of A New Age.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.