🇫🇷 Zoé Clauzure met “Cœur” naar eigen junior Eurovisiesongfestival.

🇫🇷 Zoé Clauzure met “Cœur” naar eigen junior Eurovisiesongfestival.

Zoé Clauzure vertegenwoordigt Frankrijk met het nummer Cœur op het Junior Eurovisiesongfestival 2023 in Nice op 26 november.

Zoé is intern geselecteerd door de Franse omroep France Télévisions om Frankrijk te vertegenwoordigen op Junior songfestival op eigen bodem. Ze zal haar nummer Cœur (vertaling: ‘Hart’) zingen, een leuk popnummer , maar zal ook Zoe’s volledige zangaanbod op het podium laten zien. Het nummer gaat over pesten en fungeert als de “zonnige kant” van Zoe’s vorige single Ma Place.

“Ma Place was een donkere ballade vol ingetogen emoties. Cœur is het tegenovergestelde: een positief traject, vol hoop en licht. Muziek is een manier om mezelf buiten de taal uit te drukken, en ik ben behoorlijk spraakzaam, maar dat is voor mij niet genoeg.”

Zoé is een tienerpianiste uit Montrouge en was in 2020 halvefinalist van The Voice Kids France. Daarnaast zong ze samen met grote Franse sterren, waaronder de Franse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival 2016 Amir en de Franse singer-songwriter Yseult. Ook is ze groot fan van Zaho de Sagazan, Lady Gaga en Billie Ellish. Om verder toe te voegen, ze is ook een ervaren songwriter: ze zal haar teksten en akkoorden in een notitieboekje opschrijven, de liedjes componeren met Logic Pro-software en haar liedjes opnemen terwijl ze piano speelt, maar haar echte passie is om op de piano te spelen.

Met de Franse inzending kennen we nu vier liedjes voor het junior Eurovisiesongfestival. Eerder werden al de inzending van Albanië, Nederland en Polen uitgebracht.

Frankrijk op het junior Eurovisiesongfestival.

Frankrijk debuteerde op het junior Eurovisiesongfestival in 2004 maar het bleef bij één deelname. Thomas Pontier werd zesde met Si on voulait bien. In 2018 kwam Frankrijk terug naar het festival. Angélina werd tweede met haar nummer Jamais sans toi. In 2020 won Valentina de wedstrijd met J’imagine.

📷: France Télévisions

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.