🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix 2024 op 17 februari 2024.

🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix 2024 op 17 februari 2024.

De Deense voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2024, Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op 17 februari vanuit de hoofdstad Kopenhagen.

Vandaag maakte de openbare omroep DR meer details bekend over de nieuwe editie van Dansk Melodi Grand Prix. Plaats van gebeuren is het DR Koncerthuset in Kopenhagen, de thuishaven voor het Deense nationale orkest.

Denemarken haalde voor het laatst de finale van het Eurovisiesongfestival in 2019 en daarom worden er enkele veranderingen doorgevoerd aan de show. Erik Struve Hansen, manager van Dansk Melodi Grand Prix verklaart:

We hebben de show in de kern bekeken, onze hele benadering van artiesten en de muziek. We hebben gekeken naar wat werkt op het Eurovisiesongfestival en wat niet. Het vereist een sterk nummer, een sterke zanger(es) en een zeer sterke uitvoering. Het is een soort drie-eenheid. Het is belangrijk dat alle drie kloppen.

Welke artiesten er zullen deelnemen aan de nieuwe editie van Dansk Melodi Grand Prix komen we begin volgend jaar te weten. Op dit moment lopen de inschrijvingen nog en inschrijven kan tot 27 oktober. Tijdens de finale, op 17 februari zal een internationale vakjury samen met de kijkers beslissen wie Denemarken zal vertegenwoordigen in Malmö.

Wat er deze week ook zal gebeuren met Denemarken op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar doet de omroep gewoon terug weer mee.

En ze staan al ver met hun voorbereidingen. DR, de omroep van Denemarken liet vandaag al weten dat hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Het is de 55e editie en zal gehouden worden in de Jyske Bank Boxen in Horsens.

Erik Struve Hansen, hoofd van de Dansk Melodi Grand Prix en de Deense Eurovisie-delegatie, zei:

“Dit jaar verzamelde de Deense Melodi Grand Prix meer dan een miljoen mensen voor een muziekfeest in huiskamers door het hele land. Ik kijk ernaar uit om weer mensen samen te brengen voor een feestelijke avond in de geest van muziek, die in 2025 rechtstreeks vanuit de Box in Herning zal plaatsvinden. De ambitie is om de ingeslagen weg van dit jaar voort te zetten en de Denen een enorm Grand Prix-feest te bezorgen.”

Tickets voor Dansk Melodi Grand Prix 2025 gaan op 7 mei om 12:00 uur in de verkoop. Tickets kun je hier kopen.

Komende donderdag zal Denemarken vertegenwoordigt worden door Saba en het lied Sand tijdens de tweede halve finale. Je kan meer ontdekken over de Deense in onze The Road to Malmö.

📷 William Green

📷: DR

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.