🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix 2024 op 17 februari 2024.

🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix 2024 op 17 februari 2024.

De Deense voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2024, Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op 17 februari vanuit de hoofdstad Kopenhagen.

Vandaag maakte de openbare omroep DR meer details bekend over de nieuwe editie van Dansk Melodi Grand Prix. Plaats van gebeuren is het DR Koncerthuset in Kopenhagen, de thuishaven voor het Deense nationale orkest.

Denemarken haalde voor het laatst de finale van het Eurovisiesongfestival in 2019 en daarom worden er enkele veranderingen doorgevoerd aan de show. Erik Struve Hansen, manager van Dansk Melodi Grand Prix verklaart:

We hebben de show in de kern bekeken, onze hele benadering van artiesten en de muziek. We hebben gekeken naar wat werkt op het Eurovisiesongfestival en wat niet. Het vereist een sterk nummer, een sterke zanger(es) en een zeer sterke uitvoering. Het is een soort drie-eenheid. Het is belangrijk dat alle drie kloppen.

Welke artiesten er zullen deelnemen aan de nieuwe editie van Dansk Melodi Grand Prix komen we begin volgend jaar te weten. Op dit moment lopen de inschrijvingen nog en inschrijven kan tot 27 oktober. Tijdens de finale, op 17 februari zal een internationale vakjury samen met de kijkers beslissen wie Denemarken zal vertegenwoordigen in Malmö.

Denemarken op het Eurovisiesongfestival.

Het land maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 1957. In totaal heeft het land drie maal het Eurovisiesongfestival gewonnen. De eerste keer was in 1963 met Dansevise gezongen door Grethe and Jørgen Ingmann. Voor de tweede overwinning was het wachten tot 2000. In 2013 kon Denemarken voor het laatst een overwinning behalen op het Eurovisiesongfestival.

📷: DR

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.