Vandaag: Songpresentatie Rusland.

Vorig jaar stuurde Rusland de zangeres Yulia Samoylova naar het Eurovisiesongfestival in Kiev maar door politieke spanningen tussen Oekraïne en Rusland werd de zangeres haar de toezegging tot het betreden van het land ontzegt. Hierop besloot de omroep om haar kandidaat terug te trekken en het festival te boycotten. Men vertelde toen dat Yulia Samoylova wél naar het volgende Eurovisiesongfestival mocht gaan. Dat nieuws werd eind januari nog eens bevestigt door de Russische omroep Channel One. De 27-jarige zangeres werd bekend door haar deelname aan de Russische versie van X-Factor waar ze uiteindelijk tweede werd. Tijdens de Olympische winterspelen in 2014 was Yulia één van de openingsact. Door het syndroom vaan Werdnig-Hoffman is de Russische kandidaat gebonden aan een rolstoel.
Hoe de Russische inzending voor 2018 zal heten is nog niet bekend maar de première van het nummer zal deze avond plaatsvinden tijdens het avondnieuws (19:30 – 20:30) van Channel One.
Het debuut van Rusland op het Eurovisiesongfestival dateert al van 1994. Vooral in de beginjaren was het land niet echt populair op het festival maar dat veranderde rond de eeuwwisseling met een tweede plaats in Stockholm. In 2008 volgde er de eerste overwinning van Rusland op het festival. Het was de populaire zanger Dima Bilan die Rusland de overwinning schonk. Vorig jaar was Rusland niet aanwezig op het Eurovisiesongfestival wegens een politieke kwestie.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.