Vandaag: Songpresentatie “Lost and Found”.

Tegen morgenmiddag moeten alle nummers voor het Eurovisiesongfestival bekend zijn. De Macedonische omroep maakte een maand geleden bekend dat de groep Eye Cue het land mag vertegenwoordigen in Lissabon. Vanavond rond half acht zal het nummer voor de eerste keer te beluisteren zijn. De première zal gebeuren via het YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival en via de nieuwsuitzending van MRT. 
Lost and Found is geschreven door Borjan Trajkovski en Darko Dimitrov. Die laatste is geen onbekende want hij werkte mee aan de Macedonische inzending van 2006, Ninanajana.
Macedonië neemt sinds 1998 deel aan het Eurovisiesongfestival maar heeft nog nooit een plaatsje bij de beste tien behaald. Het beste resultaat werd in 2006 behaald met Elena Risteska. De laatste finaleplaats voor Macedonië dateert van 2012 en is hiermee het land dat het langst wacht op een plekje in de finale. Ook vorig jaar behaalde Jana Burčeska de finale niet. Zij strandde met haar Dance Alone op een vijftiende plaats in de tweede halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.