Vandaag in Wenen: Avondupdate

Het was spannend maar de verlossende woorden kwamen op het einde van de show. Onze Loïc Nottet mag met zijn Rhythm Inside komende zaterdag nog eens brengen samen met negen andere finalisten.

Albanië: Elhaida Dani – I’m Alive

Elhaida uit Albanië was het eerste land dat werd afgeroepen deze avond. Zij bracht “I’m Alive” deze avond niet met volle overtuiging maar ze kon toch Europa overtuigen. Het is geleden van 2012 dat Albanië nog eens de finale haalde, toen behaalden ze een vijfde plaats. Zopas heeft Elhaida een balletje geloot dat ze in de tweede helft van de show zaterdag mag optreden.

Armenië: Genealogy – Face The Shadow

Genealogy bracht niet het meest overtuigende nummer van de avond maar Armenië kan altijd rekenen op steun uit de landen met veel Armeniërs zoals België. Armenië heeft nog maar één keer de halve finale niet gehaald en dat was in 2011. Komende zaterdag zal Genealogy aantreden in de eerste helft van de show.

Rusland: Polina Gagarina – A Million Voices

Geen verassing dat Polina uit Rusland doorgaat naar de grote finale komende zaterdag. Zij staat namelijk met haar “A Million Voices” op een vierde plaats bij de bookmakers. Rusland heeft steeds de finale weten te bereiken soms terecht maar ook soms onterecht. Polina zal komende zaterdag aantreden in het tweede deel van de show.

Roemenië: Voltaj – De La Capăt/All Over Again

Ook de Roemenen kunnen op heel wat stemmen rekenen uit landen met veel Roemenen. Net als Rusland heeft ook Roemenië nog geen enkele halve finale moeten blijven zitten. Voltaj zal aantreden in de tweede helft van de show.

Hongarije: Boggie – Wars For Nothing

Elk jaar zijn er verassingen op het Eurovisiesongfestival en in deze halve finale is dat Boggie uit Hongarije. Een redelijk saai vredeslied kon Europa toch overtuigen. Hongarije kon al zeven (van de negen) keer de finale bereiken. Boggie zal aantreden in de tweede helft van de show. 

Griekenland: Maria Elena Kyriakou – One Last Breath

Naast Roemenië en Rusland is ook Griekenland een vaste klant om steeds door te stoten naar de finale. Deze keer is dat zeker verdient want Maria Elena zette een prachtige prestatie neer van “One Last Breath”. Maria Elena zal aantreden in de tweede helft van de show.

Estland: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday

Topfavorieten vanaf het eerste uur was het Estse duo Elina & Stig met “Goodbye To Yesterday”. Estland heeft al vijf keer (op twaalf deelnames) de finale weten te bereiken. De topfavorieten uit Estland zien we terug in de eerste helft van de show.

Georgië: Nina Sublatti – Warrior

Als laatste deze avond trad Nina uit Georgië aan, ook zij mag naar de finale na een prachtige prestatie neer te zetten. Georgië haalde nog maar twee keer (2012 en 2014) de finale niet. Nina zal met “Warrior” aantreden in de tweede helft van de show.

Servië: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies

Servië keert na een jaartje op de bank terug langs de grote deur van het Eurovisiesongfestival. Bojana zette een sterke prestatie neer en kreeg de volledige zaal op haar hand. Servië behaalde nog maar twee keer (2009 en 2013) de finale niet. Bojana zal aantreden in het eerste deel van de show.

België: Loïc Nottet – Rhythm Inside 

Yes! Onze Loïc is door! Het is nog maar de derde keer (2010,2013 en 2015) dat ons land kan doorstoten naar de finale. Loïc zong vanavond de pannen van het dak en alles zat goed. We hebben goeie hoop op zaterdag. We zien Loïc graag terug in het eerste deel van de show.


Deze landen gaan niet door..

Waar winnaars zijn, zijn er uiteraard ook verliezers. Jammer voor onze noorderburen maar we zien Trijntje Oosterhuis tot onze grote spijt niet meer terug in de finale. Ook de rockers uit Finland moeten we vaarwel zeggen alsmede Eduard uit Moldavië, Daniel uit Macedonië, Anti Social Media uit Denemarken en Uzari & Maimuna uit Wit-Rusland.

Morgen

Morgen staat er de tweede repetitie gepland van de zeven rechtstreeks gekwalificeerde landen en in de namiddag en avond staan de generale repetities van de tweede halve finale gepland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.