Vandaag in Wenen: Avondupdate

We kennen de 27 landen die het komende zaterdag tegen elkaar zullen opnemen (zie hierboven). Vandaag overlopen we de tien gekwalificeerde landen van de tweede halve finale.

Litouwen: Monika Linkytė & Vaidas Baumila – This Time

Het eerste land dat afgeroepen werd deze avond was tevens ook het eerste land dat vandaag mocht optreden. Litouwen brengt een catchy popsong met een kus. Blijkbaar was dit goed genoeg voor om door te stoten naar de finale. Vorig jaar waren ze er niet bij maar dit jaar staan ze terug in de finale. Monika & Vaidas zullen aantreden in het eerste gedeelte van de show.

Polen: Monika Kuszyńska – In The Name Of Love

Monika uit Polen mag zich ook bij de winnaars van deze avond noemen. De zangeres zingt in een rolstoel en mocht als laatste aantreden deze avond. Het is de derde keer dat Polen door kan stoten naar de finale (2008,2014 en 2015). Polen zal aantreden in het tweede gedeelte van de show.


Slovenië: Maraaya – Here For You

Topfavorieten in verval Maraaya uit Slovenië mag ook naar de finale. Een opvallende inzending zo met de koptelefoons en met de vrouw die luchtviool speelt. Of ze de top tien halen komende zaterdag daarvoor moeten we nog afwachten. Maraaya zal aantreden in het eerste gedeelte van de show.

Zweden: Måns Zelmerlöw – Heroes

Topfavoriet Zweden is ook door naar de grote finale. Enkel in 2010 haalde het land de finale niet maar deze avond was het eigenlijk een opwarmertje voor komende zaterdag. Måns Zelmerlöw staat op de eerste plaats bij de bookmakers en zaterdag zal hij wel in de buurt van winst zitten. Måns treedt aan in het eerste deel van de show.

Noorwegen: Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me

Naast Zweden is ook het duo uit Noorwegen topfavoriet voor de eindoverwinning komende zaterdag. Noorwegen haalde nog maar twee keer de finale niet en won uiteraard in 2009. Mørland & Debrah Scarlett zullen aantreden in het eerste gedeelte van de show.

Montenegro: Knez – Adio

Het lukte Knez om Montenegro voor de tweede keer door te stoten naar de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Het land zit in een goede mood en hopelijk houden ze dit aan in de toekomst. Knez zal aantreden in het tweede gedeelte van de show.

Cyprus: John Karayiannis – One Thing I Should Have Done

Ook de Cyprioot John is door naar de finale met zijn song “One Thing I Should Have Done”. Het eerder saaie lied lukte het toch om doortestoten dankzij de goede loting. Cyprus haalde nog maar 4 keer de finale. John zal aantreden in het eerste gedeelte van de show.

Azerbeidzjan: Elnur Huseynov – Hour Of The Wolf

Dat de Azeri’s doorstoten naar de finale mag geen verrassingen genoemd worden. Het land heeft namelijk al altijd kunnen doorstoten naar de finale met of zonder omkoping. Elnur zal aantreden in de tweede helft van de grote finale.Letland: Aminata – Love Injected

Eindelijk is de vloek van Letland gebroken en zien we het land voor het eerst terug in de finale sinds 2008. Aminata heeft sowieso al gewonnen door de finale te halen. Letland start in het tweede gedeelte van de grote finale.


Israël: Nadav Guedj – Golden Boy

En ook Israël zien we na een lange tijd terug in de finale. Bij de Israëliërs is het al geleden van 2010 dat het land nog eens in de finale stond. Ook Nadav heeft nu al gewonnen door het land te laten doorstoten naar de finale. Nadav start in het eerste gedeelte van de grote finale.

Deze landen moeten we missen…

Waar winnaars zijn moeten er ook verliezers zijn. Het Tsjechische duo Marta Jandová & Václav Noid Bárta zijn de grootste verliezers van de avond. Ook Ierland, San Marino, Malta, Portugal, IJsland en Zwitserland zien we niet meer terug komende zaterdag.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.