Vandaag in Wenen: Avondupdate

Deze avond was er de juryfinale voor de tweede halve finale. Zeventien landen mochten vandaag hun kunnen tonen voor de professionele vakjury uit 21 landen. Deze jury geeft punten die voor 50% meetellen en bijgeteld worden met de 50% van de kijkers thuis. Deze stemmen worden morgen gegeven tijdens de liveshow. 
Geen “Rise Like A Phoenix” om te openen, maar meteen de drie presentatrices op het podium: Alice, Mirjam en Arabella en uiteraard ook Conchita om de 17 landen aan te kondigen. Na de nodige boodschappen start het eerste land Litouwen. Litouwen start goed maar Molly uit Ierland, het jonge duo uit San Marino en Amber uit Malta gaan totaal de mist in. Gelukkig was er nog Montenegro die hiermee zijn kansen groter ziet voor zijn tweede finaleplaats.
Na de pauze is het tijd voor het echte werk want Noorwegen komt eraan en die staan als een huis. En ook Tsjechië wist te verassen deze avond, het zou fijn zijn mocht het land voor de eerste keer in de finale staan. 
Vlak voor het laatste blok gaat Conchita naar de greenroom op bezoek bij Noorwegen en Portugal. Hierna komt direct topfavoriet Måns uit Zweden. Zoals we gewoon zijn van de Zweden was alles af. Cyprus weet steeds meer stemmen te winnen met zijn ballade en ook Monika uit Polen is dat aan het doen. Tussen deze twee inzendingen zit Maraaya uit Slovenië die zeker de finale zal halen.
Hetzelfde stramien blijft behouden zoals gisteren: stemmen – iets over wenen – geschiedenis – big 7 en de tien finalisten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.