Vandaag in Wenen: Avondupdate UPDATE

Vandaag bestaat de avondupdate uit twee delen met al het nieuws van de twee generale repetities.
Deze namiddag rond 15u startte in de Wiener Stadthalle de eerste generale repetitie. Deze repetitie dient om de show van morgenavond voor te bereiden. De show wordt (zoals al gezegd in “Het kleine nieuws”) geopend door Conchita Wurst. Zij brengt daar haar nummer “Rise Like A Phoenix” waar ze vorig jaar mee won. In het midden van het nummer onderbreekt ze eventjes om alle 16 kandidaten voor te stellen in ware Olympische Spelen stijl. Alle artiesten komen het podium op om zo naar de greenroom te gaan. We zitten in Oostenrijk dus een orkest kon en mocht uiteraard niet ontbreken. Hierna komen de drie presentatrices op het podium om hun praatje te doen en de show te openen. Na het lied van Finland is er tijd voor een reclamebreak voor sommige landen en voor andere landen is het Conchitatijd. Zij komt langs bij Loïc Nottet voor een klein praatje. Hetzelfde gebeurt na Rusland waar Conchita dan Bonjana uit Servië gaat verblijden met een bezoek. Het is een traditie aan het worden dat er tussen de optreden door ook “grappige” filmpjes te zien zijn met de presentatoren in de hoofdrol en nog een traditie die in ere wordt gehouden zijn de filmpjes met feiten over het Eurovisiesongfestival. Na het filmpje over Australiërs en Eurovisiesongfestival worden de 7 rechtstreekse finalisten aan het publiek voorgesteld. De tien finalisten zullen door Mirjam en Arabelle bekend worden gemaakt, terwijl Alice vlak voor die bekendmaking met Jon Ola Sand gaat praten. Bij de eerste generale repetitie ging België als negende door. Dat hebben we toch al eens kunnen repeteren.

Juryfinale

Om 21u dan volgde de tweede generale repetitie, deze was belangrijk voor alle 16 kandidaten want de jury uit alle landen mochten stemmen. Van ons mensen ter plaatsen hebben we vernomen dat Loïc Nottet een zeer goede indruk heeft achtergelaten tijdens de juryfinale en dat Bojana uit Servië toch wel de sfeer in de zaal kreeg. Het duo uit Estland die de hele week op het podium stond omdat het dik tegen hun goesting was stond deze avond te glunderen en gaven hun beste optreden.
Het wordt afwachten hoe de 16 kandidaten het er morgen van af zullen brengen. Rond 22u50 weten we dan welke tien landen doorgaan naar de finale. 

Tot morgen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.